Thursday, March 15, 2012

Blackpepper chicken

Harini ni mmg khas letak entry makanan je ye..Layan jelah tuan tanah kedaung perut berkeroncong nak tunggu petang baru boleh melahap. hahaha.. Layan gambar makanan mcm kenyang..poyo!

Buat grilled blackpepper chicken ni sabtu 2 minggu lepas. Masak sekali salmon grilled sbb nak habiskan stok salmon yg ada lagi sekeping. Kalau nak resepi boleh rujuk ke sini. Same jek cume dari salmon ganti dgn ayam..

Grilled blackpepper chicken yang maveles dimakan bersama kacang panggang, kentang putar dan juga nasi daisy...

Versi tanpa flash.. Suami aku kate sedap...hehe dah mcm kenny rogers dah...huhu nampak nau membohong..

Aku punye salmon grill dgn blackpepper... Pun yummeh jugak..

Ni kalau dapat lambchop pun sedap gak ni....adeh!

p/s:Perut aku berbunyi lagu rock keras...

update:disebabkan kak lia tanya nasi daisy tu apa so aku bgtaulah ye..Sebenarnya nasi daisy tu nasi yang aku gaul dgn marjerin daisy..hahahaha...selalu org panggil nasi planta sbb gaul dgn plantakan..tp sbb aku guna marjerin daisy tukarlah nama jadi nasi daisy...heheh jangan mara haa...

12 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

argh!! sja sungguh!

ainnoraini said...

kakain belum makan lagi ni..mmg nnpk sedap jer...

Mama Gee said...

alaaaaa anne ni mengguda betul leee

ieda said...

aduhhhh boleh tahan nampak sedappp je nie .. rajin adik buat .. akak x pernah cuba nak buat layie .. x pandai satu .. black pepper tuu hurmmmmmmmm kena cuba nie ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

woww....wooww... nampak sedap...

Aine Ainun said...

Wow....nmpak mavelesssss!
Kalo time lapar tgk ni...lagi berlagu la perut...heheee

Mamamya said...

nasi daisy..akak x penah tau plak anne...bak mai resepi.. :)

rajin sungguh anne masak ea..keje pun sempat lagi masuk dapur...tabik spring toing3 nih!!

AnneRaini said...

kak lia: nasi daisy tu nasi sy gaul dgn marjerin daisylah..takde resepipun..nak mkn dgn nasi puith biasa mcm tak canggih je..tu yg gaul marjerin tu...hahahaha

Qhaifa Nur said...

kalau makan kat kedai sure mahal nih...

nanti nak try buat juga tau...

Cik Cyida said...

wah.. sedapnye!!

nanakimie said...

haish,nana alergic sket dgn blackpepper neh, cepat je membuang kalo makan^-^

RUBY said...

sedapnya...!!!!presentation pun cantik.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...