Thursday, March 15, 2012

Menu berbuka

Alkisah semalamkan aku puasa, eh harini pun puasa jugak. Dok fikirlah dari siang nak makan apa untuk berbuka. Ingat nak order jek tp mcm membazir pulak ada ikan dgn ayam dlm peti tu. Lagipun cendawan pon dah beli sejak minggu lepas. Okaylah gagahkan diri masak jugak. Buat lauk simple asal ada makanan nak makan.

Inilah menu berbuka semalam. Lauk asam pedas ikan dengan cendawan goreng feveret kami. Sempat jugak aku buat tempura guna sayur bendi dgn terung tp tak berapa jadilah. Yong tau fu tu kazen suami aku yg beli minggu lepas tp haram dimakanya. Doklah terperap dlm peti sejuk tu. Semalam aku rebus balik. Jadilah..dapat gak aku makan.

My asam pedas ikan mata besar dgn bendi. "Mavelles..mavelles.." bak kata jarjit dlm Upin Ipin..hehe

P/s: Dok fikir apa nak makan untuk petang ni pulak...

9 Magic Words:

Mamamya said...

asam pedas mmg selalu buat akak t'liur...wlu dah kenyang tp tgk gmbo asam pedas anne ni terus lapo....menu asam pedas ni mmg wajib buat seminggu sekali @ pun klu malas pi makan yg kat asam pedas claypot yg penah akak share kat blog tu.....

nuyui a.k.a miss YUI said...

bru smlm mkn yong tau fu.. hihi..

t slmt berbuka..jgn buka tghari ni tau =p

mrs adam said...

org johor mesti suka asam pedas kan

@izY@N said...

jap g aku pos menu aku plak eh..hehe.. Anne pe kata kau kongsi resepi asam pedas ko.. Aku nye asam pedas x semantop orang johor la..suka tul aku asam pedas johor ngan melaka..

AnneRaini said...

kak lia:haruslah terliur..org johor jatilah katakan..hehe

yui: yong tau fu smlm tu last2 buang jugak...dah seminggulah katakan..kurang fresh

Mrs.adam:Tidak syak lagi..mmg feveret

AnneRaini said...

Muzai: Ko kena tunggu mood rajin aku dtg ler maknanya..haha

adarnadzmie said...

banyaknya menu buka posa... sedap2 pulak tu..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uuuuuuuuuuuu.... asam pedas.... :) :)

nanakimie said...

sodapnya asam pedas tu!hehe....teringat jarjit sis kta maveles2 tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...