Tuesday, March 6, 2012

Renew pasport

Salam minggu baru kawan-kawan..hahah lebihkan.hari selasa baru sibuk nak minggu baru...hehehe sorry ler.. I menghilang semalam. Ada yang rindu ke? Hah takde? Okay bye!

Huh takde maknanya aku nak sentap bagai. Kalau takde yang rindu pun aku tetap update gak blog aku ni..Tak gitu. Erm sebenarnya semalam aku cuti. Bukan malas tau tapi dek kerana anak bujang kesayangan hamba tu kurang sihat. Demam, batuk selsema semua. So akupun cuti jelah. Ni festime aku cuti utk tahun ni. Robek dah annual leave aku.huhuhu..

Hari sabtu haritu sempatlah aku gi renew passport aku yang dah nak mati tu. Saje renew awal sikit walaupun aku nak gi Bandung 1 hb tp malas nak tangguh2. Sementara ingat ni baik buat terus. Pukul 7 aku dah bangun tau sbb takut ramai orang. Kasyah pun aku angkut die masih tido lagi. Kul 7.45 kami sampai kat pejabat passport yang depan rumah je tu. Orang dah ada yang menunggu. Bile bukak pintu, aku dapatlah giliran yang keenam..

Masih awal lagi. Orang tak ramai. Urusan pon pantas je.

Application aku... Lebih kurang pukul 8.30 semua dah settle. Tinggal nak amik je. Janjinya siap dalam masa sejam. So apalagi balik umah dulu. Sarapan, mandikan Kasyah baru keluar gi amik passport pulak.

Tepat kul 9.30 aku dah tercongok balik kat sana nak amik passport. Memang pantas sbb memang dah siap passport aku tu.. Yeay dah ada passport dah boleh gi Bandung.

P/s:Tak sabar nak gi bandung...

12 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ahakz..xde passport pon =(

amiey lee said...

hee ni mesti putrajaya kan..

Mama Gee said...

bestnyaaaa nk pi mana haaa? nk ikottt

Mamamya said...

wahhh..bestnya pi bandung,jap lagi jadi jutawan rupiah la ko anne..hehehe...

eh..berapa RM yer renew passport anne? en.suami nak ke Bali bulan april nih (tp akak t'tinggal di malaya...uhuksss)

mrs adam said...

bestnya buat pasport depan umah je,siap boleh balik mandi n sarapan lagi

AnneRaini said...

yui:buat ler..heheh

amiey: haah kat putrajya.depan umah je..hahaa

AnneRaini said...

kak gee: jom jom...nak ikut gi beli tiket gi,,hehe

mamamya:sy renew yg 2 thn punye RM100. Kalau 5 thn RM300.

haah kak sy dah jadi jutawan dah skrg...boleh sombong sekejap sbb dah jadi milionaire..hahaha

adarnadzmie said...

renew passport nak g bandung yer...syokkknya...:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa..nak g bandung ye... nak ikut...nak ikut.... hehe

misskirokuza said...

anne best2 p bandung tukar plan x?? N3:-) dulu rs mcm ko kate nk p ngn member....hihihu

ieda said...

hurmm kalau servis bagus ok lah dik kan .. ada sesetengah tempat tuu adehhhh berejam menunggu .. dah tahu ramai cepat2 lah buat kerja kan uhuhu

wahh nak ke luar negara .. ;) best2 dik ;)

nanakimie said...

jgn lupa beli ole2 untuk nana tau :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...