Friday, April 13, 2012

Bandung Day 1-Part 2

Hai semua..bersua lagi dalam rancangan "Bandung destinasi bajet anda.." eh, silap pulak. Meh sambung citer Bandung.. Lepas dah rehat sejam menghilangkan lelah jalan kaki tadi, kami decide untuk ke Pasar Baru pulak. Wah best ni sbb memang dah tak sabar2 nak terjah kat sana. Bukannya apa, aku ni pergi Bandung sehelai sepinggang je. Bawa beg kosong tau. Haruslah gi cari seluar dgn baju utk tido. Baju nak pakai esok dah beli kat Heritage tadi. Lebih kurang pukul 3 kami suruh hotel call teksi. Nak jalan kaki dah capek bangat. Kena caj Rp25,000 walaupun kat meter tak sampai Rp20,00 pun. Diorang ni memang suka tau tambah2. Yang bestnye kalau bagi lebih, jgn haraplah diorang nak pulangkan baki. hampehkan.

Lepak2 depan hotel sambil tunggu teksi.

Sampai kat pasar baru, terus menuju tingkat 4 sbb katenya baju2 byk kat situ... Tapi aku tertipu, aku beli 2 seluar palazo cotton dgn harga RP150000 2 pasang tp kat bawah baru Rp50,000 satu..huargh rugi Rp50,000 disitu. This time pergi PB just nak cari baju utk tido je. Tp sempat gak aku rembat baju renang muslimah dgn t-shirt anak aku lagi...Esok pasti ngulang PB utk beli kain katun dgn telekung pulak..

Ni je sekeping gambar aku dlm PB masa nak naik lift. Busy shopping loh... lebih kurang pukul 5 ptg kami gerak pulak ke Rumah Mode. Naik taksi depan PB dgn bantuan mamat mana ntah yang sibuk usha kitorang naik beca die.. tak memasal kena bagi tips. Oh ya, kat sana apa jua bantuan harus disertakan dgn tips. Bagilah Rp1000 ke Rp2000.

Kami sampai Rumah Mode hari dah gelap walaupun jam baru pukul 5.30 lebih kurang. Rasa mcm dah pukul 7 lebih je. Kat Rumah Mode ni memang menggila aku shopping. Syok sesangat sbb baju2nyer sgtlah menepati citarasa aku. Dapat aku sambar T-shirt Banana Republic, Minimal dgn Disney utk aku kat sini. Anak akupun tak ketinggalan dpt gak baju bajan... Kat sini jugak aku belikan kemeja kerja utk suamiku. Kerugian kat sini cecah Rp1juta and aku terpaksa guna CC sbb cash nak guna kat Pasar Baru esok.. Haduilah...SApe soh offer kate CC diterima..memang lupa dunialah aku kejap...

Muka hepi sbb dpt baju cantik2...

Dah shopping baru ada mood nak amek gambar..ngada kan..hikhikhik

Harus amik gambar kat sign ini. Bukti weh aku dah pegi Rumah Mode. Nampak tak bag pack tu? aku mmg usung bagpack ni sbb sng nak taruk brg belian. Kang pegang kat tgn takut cicir pulak.

Keluar dari rumah mode baru pukul 7. Kami tahan teksi dan terus ke Bandung Indah Plaza (BIP) untuk makan malam kat D'cost seafood restoren.

Ini jek menu yang kami order. nak jimat sbb nak shopping lagi..hahaha tak senonoh..

Lepas makan kami jalan kaki jek balik hotel. Tapi sblm tu sempat gak aku sambar selipar Jepun sbb kaki aku dah sakit pakai kasut yg aku pakai ni. Kalau aku teruskan jalan guna kasut tu, mmg esok aku lepak bilik jelah jawabnya...

Sampai hotel baru pukul 8.30 and lepas siap2 mandi (nasib baik period), aku terus berlayar..penat weh satu hari berjalan..

Sambung lagi......

7 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haa.sy pernh dgr cite indon ni lau dia nmpk pelncong asing,mula la nak tipu..up hrga kemain..

pastu men amik aje duit org.

Mama Gee said...

Yeyyy dpt baju baru...bestnyaaaa :)

FiZ said...

wahhh...best nampak...mmg kalau nk pg bandung, poket kena tebal kan kak...kalau tak..berputih mata je tgk..bila la sy dpt smpai sana...huhu

Mamamya said...

baca n3 anne yg bawah nunnnn & yg terbaru ni rasa t'ingin nak smpi ke sana.... kene tunggu anak2 besar sikit lah nampaknya klu nak jalan2 ke obersi ni...

ainnoraini said...

wahh..seronoknya gi sana tuu...kakain belum sampai lagi kat sana tau..bila la nak gi nii...

ainnoraini said...

wahh..seronoknya gi sana tuu...kakain belum sampai lagi kat sana tau..bila la nak gi nii...

nanakimie said...

wah sis.....memang shoping sakan neh,hee...dengar sis ceta pun,nana yang naek penat sekali:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...