Thursday, April 26, 2012

Mee Goreng Udang dan Telur Ikan Goreng Kunyit

Hallu hallu...skrg dah waktu lunch so boleh update kejap.. Aku tengah bertungkus lumus cuba menyiapkan keje aku esok ataupun paling lambat pun Isnin minggu depan. Ada lagi 140 form yang aku nak key in segala data. Bayangkan tahun ni punya application lebih 1500 tau. Mau tak meroyan aku nak siapkan dlm 3 minggu ni. Nak cek jek dah amik masa berkurun. Belum key in details lagi. Tu yang sampai aku rasa letih tak bermaya ya amat sbb naik muak mengadap form yang bertimbun tu lama2. Rasa nak muntah pun ada. So if possible mmg aku nak pulun siapkan lagi 140 tu by tomorow. Lagipun tadi bos dah discus dgn aku pasal keje lain pulak. Sib baik boleh hold dulu smpi minggu depan. huhuhu..penat!

Eh, melalut pulak dah. Asal nak tayang makanan yang dah berkurun ni. Like I said before, byk lagi entry bulan lepas tak masuk blog.. So ni salah satu daripadanya. Masak mee goreng ni untuk sarapan kot. Sama hari dgn aku buat kari hijau tu rasanya. Mak aih sampai bile aku buatpun aku dah lupa. Lame bebenor pendingnye..hehe..

Udang yang besar dan fresh..Dpt beli udang ni kat Tesco kajang. XXL tu pastu agak murahlah jugak. Tu yang rembat tu..

Takpekan letak gambar makan waktu lunch..hehehe

Ni pulak telur ikan goreng kunyit. Rasanya aku masak hari yg sama jugak dgn kari hijau thai tu. Aku amik telur seciput jek kat pasar. Adalah dlm 5 ketul. Rm1 jek sbb nak timbangpun mcm takde berat..hihihi..Nak amik byk2 aku jek yang makan. Suamiku kurang gemar..hehe

Okaylah..tu je. Nak makan jap..Daaaa

p/s: my best friend dah bersalin..yeay dpt baby boy..Tahniah Shaz!

9 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnyaaaa..tergoda tgk udang!

Qhaifa Nur said...

besar-besar udang dalam mee...
special nampaknya telur ikan tuh...

lurun namzar said...

saya trgoda ngan telur ikan.
dh lama xmkn. klu letak dlm singgang, sedap jugak. :)

Mamamya said...

telo ikan tu akak suka masak lemak cili api pedas berasap! (cehhh...siap mention pedas bersap hahahaaaa) sebelum masuk kat dalam kuah santan telo ikan tu akak bungkus dgn daun kunyit...mak mertua yg ajor... :)

Mamamya said...

telo ikan tu akak suka masak lemak cili api pedas berasap! (cehhh...siap mention pedas bersap hahahaaaa) sebelum masuk kat dalam kuah santan telo ikan tu akak bungkus dgn daun kunyit...mak mertua yg ajor... :)

mrs adam said...

rajinnya masak!saya tak penah masak telur ikan.heee

hajiMete said...

vahhh ade udang balek mee tuu.. ehhheee

ieda said...

mak aihhhhhhhhhhhhhhh
selalu lupe nak buat mee grg udang macam nie .. hurmmm balik nie leh buat ! .. ;)

nanakimie said...

adoi,freshnya ngk udang2 tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...