Thursday, May 31, 2012

Roti Jala

Aku rasa tabiat malas update blog aku makin menjadi2lah. Citer bulan lepas punyapun kemain payah nak habis. Roti jala ni aku buat hujung bulan 4. Skrg ni dah ujung bulan 5. Takke makan bulan nak citer?hahaha. Tak kisahlah janji citer ye dak..

Kebetulan ada lebih kuah kari masak malam sblmnya, maka akupun godeklah tepung nak buat roti jalan.

Resepinya senang bangat. Tepung gandum, serbuk kunyit, garam dan sebiji telur aku blend sekali. Pastu aku tapis untuk dapatkan bancuhan tepung yang halus dan tidak berketul. Bahan2 tu ikut sukalah ye nak byk mana. Ejaslah sendiri. Takkan secawan tepung ko bantai dgn sesenduk serbuk kunyit pulak. Pengor noo!

Aduilah, sedapnya. This time aku buat guna botol acuan dari Jepun tu. Alah yang muncung 3 tu. Senang sikit dan tak tumpah menitik2 kat dapur.

Sape nak????

Gi buat sendiri..hehehe...

p/s:hati ni meronta2 nak cuti esok tp sabar sbb cuti tak byk and raya ni nak cuti lagi..huhuhu

5 Magic Words:

Fieza79 said...

amboi ber roti jala..rajin dn pandai anne..kfieza fail lg menebar roti jala ni sb nya mmg tk pnh bt pun haha

roti jala tu pun dh lama masuk perut ye anne..kemain lama peram entry..huu

Mamamya said...

sedapnya roti jala..akak klu buat roti jala ni mesti nak buat kari kaki ayam... :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok,suka!

mrs adam said...

saya penah try buat roti jala tapi tak jadi!pas tu trus tak cuba dah.huhu

Mama Gee said...

cantik betul jalaan roti tu...kemass jek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...