Thursday, June 28, 2012

Celebrate Birthday Kasyah and Mama

Cerita minggu lepas masa besday Kasyah. Aku joinkan sekali dgn masa besday aku. Senang keje. Masa besday Kasyah, kami taklah sambut beria sbb bak kata aku sblm ni, nak sambut besday die kat kampung buat BBQ. Tapi takkan nak ignore jek yedak. Pergilah jugak keluar makan dan beli kek kecik utk die. Kami makan KFC jek. Kek pon beli kat Care4 sb bajet tak berapa nak ada (tengah bulan weh). Lagipun nak buat pe beli kek beria sbb yg makannya kami bertiga jek. Itupun Kasyah dah happy dah dpt kek. Hantu kek anak aku tu tau.

Takmo pandang kamera sbb sibuk nak makan. Tgklah tgn tu ada roti. Kasyah punye feveret makan dgn cili sos. makan cili sos mcm makan eskrim. Beria.

Gigih mama pandang kamera, ko buat dek je dik!

Balik rumah baru kami layan potong kek dgn Kasyah. Sukenye die. Insyaallah sambut besday kat kampung mama buatkan kek Doraemon ye..hehe

tak sabar nak makan kek..

Hingga menjilat bibir

Kek kecik care4. asal ada..hahaha


yeay potong kek..

Selang seminggu besday mama pulak. Simple jek celebratenya pun. Makan2 jugak. Kali ni suamiku bawa gi makan Kenny Rogers. Die yang pilih walaupun besday aku. Tak aci betul. Layankan jelah..hahaha

Our drinks on the day. Aku punya iced milk caramel. Suamiku punye Iced chocolious caramel.

Seperti biasa kalau aku makan kat sini, inilah yang aku order. Ayam quarter, mac and cheese, whipped potato dgn corn and carrot.

Suamiku punye menu, lebih kurang jek kecuali die amik nasi sbb die tak suka jagung..

Last sekali gambar tuan tanah kedaung...Nampak tak Kasyah buat ape? Beria makan ler apalagi.

p/s:malam ni nak buat kek utk bawa balik kampung... Musti tido lambat..

5 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..entry mkn2..nyum2..

mrs adam said...

rajinnya buat kek!bagusla awak ni*pujian ni ikhlas,bukan perli tau.hehe

nanakimie said...

sedapnya ngk ayam tu,huhu....teringin nk try.....

bersungguh kasyah makan ye,hee,kalo nana pun xhirau kamera dah:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa...nengok pic pon dah tau..betapa excitednya kasyah..hehehehe

Mama Gee said...

sedappp semuaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...