Tuesday, July 17, 2012

Kasyah

Rasa macam dah lama tak cerita pasal Kasyah. gambar diepun dah jarang aku amik. Camne nak amik kalau tepon aku asik die je yang pegang. Jarang2 aku dpt pegang tepon tau. Asal die nampak jek handbag aku terus die suruh buka nak amik tepon. Nak keluarkan kamera mmg tak ah.

So mari kite citer pasal Kasyah. Kasyah ni makin besar makin manja makin mengada. Yang paling die suka sekarang adalah bergayut kat tepon. Bukan gayut mcm monyet tu tapi bercakap dln tepon ler. Yang selalu jadi mangsa mendengar bebelan die adalah tok mak iaitu mak aku. Bila Kasyah dah amik tepon umah (sib baik call tepon umah free) mmg die suruh aku dail. Pastu bile dah dengar suara orang sana jawab tepon diepun mulalah 'elloo, bla ble tah teh.." entahpape bercakap. Tok mak die layankan jelah. Kalau die dah boring die pon ckp " dah..bye" pastu pass tepon kat aku. hahahaha bijak2.

Lepas tu Kasyah sekarang makin sweet tau. Suka peluk aku kuat2 pastu kiss aku. Kalau papa die, die kureng sikit nak kiss2 ni. Tapi kalau aku mmg die selalu sgt kiss aku. tgh main tibe2 dtg peluk aku kiss aku. Tgh tgk tv tibe2 die peluk kiss aku. Cair mama tau. Pastukan die mmg dengki sgt kalau nmpk papa die peluk mama. Die akan tolak papa lepas tu die pulak peluk mama. Hahaha.. Kesian papa takde can langsung dah rapat2 dgn mama. Selalu gak kitorang dengki die peluk rapat2 sampai die tak boleh nak mencelah. Kalau tak dpt tu mulalah nak merengek. Jgn kata peluk, kalau suami aku dok sebelah akupun tibe2 die dtg dok tgh2. hahahaha kelakarlah Kasyah ni.

Kasyah pun dah pandai nyanyi ABC.. Die nyanyi camni A B C D E F G, H I J K L m n o P, q r S, T U V, w X, y and Z. NOW you KNOW your abC, tell me WHAT you think of IT. Yang aku caps lock tulah yang die tau sebut. Yang lain tu tak tau. 123 pon dah pandai jugak. Kagum mama. Kalau terhantuk ke terjatuh ke die akan sebut "Aduh" sambil gosok kepala or mana2 tempat yang kena tu. Kalau sakit die mintak air batu nak usap kat tempat sakit tu..hehehe.

Toy feveret die adalah kereta. Sangat banyak dah kereta kat umah tu. Kalau gi kedai ke mana2 ada mainan ke die tak pandang mainan lain. Die nak kereta jugak.. Kadang2 nak ball. Dua tu jelah yang die suka. Kereta dgn ball. Terrer sepak bola tau. Suka tgk bola dgn papa pastu sibuk jerit "Goallllll" padahal tak gol pon lagi..hihihi.

Kesukaan terbaru die adalah menconteng white board kat rumah tu sampai dah tak terlayan. Kalau die nak lukis sorang2 takpe gak. Ini tak, tetap nak ajak papa or mama join sekali. Letih ah. Kalau nak sumthing dah pandai mengamuk. Tak dpt nangis guling2 mcm kena pukul. Suka sgt berlari dlm mall sambil bukak selipar. sabar jelah.

Erm..tu jelah kot yang aku nak citer. Ada lagi sebenarnya tp cam dah panjang je entry ni..hehehe.. Sebenarnya aku dah takde idea nak update ape tu yang citer pasal Kasyah tu. hihihi jangan mara haa..

daaaaaa...

p/s:Buntu nak masak apa untuk sahur pertama nanti...

14 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgus2 dak kasyah ni.. meh peluk aunty gak..hihi.

Qhaifa Nur said...

tu lah dia anak, pengubat hati...

ieda said...

ekekek kasyah yg semakin keletah kan
anak2 nie kalau diberi peluang mereka memang suke explore dik
haa kat umah akk pun sama
ada white board .. dah naik lunyai diconteng anak2 huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

suruh kasyah kiss aunty moon bleh tak? aunty moon suka je kena kiss ngan budak kecik nie.. hehehehehe

adarnadzmie said...

dah pandai yer kasyah sebut ABC... nnt bole belajar tulis pulak yer...:)

Mama Gee said...

sweet lah kasyah ni....aunty pinjam jap duk dgn aunty nak tak? hehee

mrs adam said...

tang mntk ais nk letak kat tmpt sakit tu jarang2 budak kecik buat.hehe

burger bakar mmg ada kat lokas makana tu,kalau datang kul 6.45 beratur tak la panjang sgt.

saya dah rasa,daging burger yg dibakar tu mmglah sedap,tapi rotinya keras n cheese+mayonisnya masin+muak.haha.kalau saya lebih suka mcD.tu pndpt saya la,tapi kalu nak cuba boleh je.

sebelum dtg check kat fb dia or call dulu sbb kadang2 diorang cuti tak bukak kedai https://www.facebook.com/pages/Burger-Bakar/270683372957310

Mamamya said...

bijak n cerdik anak2 zaman sekarang kan..kita dulu x penahnya dapat main2 dgn hp nih...

nasib baik dia conteng white board tau anne...piras asyik dok conteng dinding jerk...aduh..meroyan akak tau!!

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..bijak2 c chomei kasyah hehehe
bila baca bab kiss tuh terus tingat kn anak sdiri jgk hehehe..betui lah kan..klu ngan ibu rajin jek deme kiss ehh...ngan ayah jarang2 sekali kan hehehhe....sama lah ank kita hehehe

nur anis said...

hihi..suka bergayut rupanya ye...

Nieyl said...

jenjalan n baca kat cnie...=)

AnneRaini said...

fieda:thanks for the info

AnneRaini said...

mamamya:kak lia, si kasyah ni pon ada kak conteng dinding tp sy mmg kawal ler die main dgn pen ni..

AnneRaini said...

are na:dgn papa die, die geli kot sbb ada misai..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...