Friday, August 3, 2012

Entah apa apa..

Ni kes tak puas hati dgn episod akhir Dejavu Di Kinabalu semalamlah ni.. Aku rasa memang tak logik langsung endingnye tu... Seriusly aku dah tak kisah dah Nadira pilih sapepun sbb episod2 minggu last tu memang buat aku menyampah dgn peel Nadira yang asik nak meroyan jer tu.. bagi aku kalau die pilih Bazli pon okay sbb Ammar pun nampak cam dah pasrah je. Dah move on lah kiranya sbb Orang dah taknak takkan nak paksa, ye dak. So aku memang dah rasa biarlah si Nadira meroyan tu pilih Bazli.

Yang buat aku rasa bengang tu pasal ending semalam tak logik. Ade ke si Bazli boleh terpekik terlolong panggil Ammar dalam teksi soh Ammar berhenti.. Siap cakap lagi ini antara hidup dan mati Nadiralah apelah.. Lepas tu die soh berhenti tu sebab nak Ammar jadi saksi die kahwin. Kan ke ngarut tu. Ape yang hidup mati bagai kalau soh dtg jadi saksi je? Aku tak nampak pun Nadira meroyan nak Ammar ada dlm majlis die? Aku rasa patutnya kalaulah kite nak kahwin, kite lagi taknak ex boifren kite dtg aptah lg kite tu kahwin sbb terpaksa dan masih cintakan die. Dalam citer ni Nadira paksa diri die utk kahwin dgn Bazlikan walaupun hati die pada Ammar. Tu yang aku rasa tak lojik. Tahan orang nak pergi Airport semata2 nak tgk org kahwin????What the &%*$?

Patutnye, biarlah Nadira tu kahwin dgn Bazli, Ammar terus pergi London and 3 thn kemudian jumpe balik. Masa tu jantung masih berdebar sbb mmg cinta tu tak pernah padam. Barulah betul. Lepas aku tgk episod2 last tu, aku memang geram kat Nadira. Tak guna otak. Masa nak kat Ammar siap meroyan lari rumah ajak kawin kat golok bagai.. Pastu bile nak kat Bazli pulak, terus meroyan ajak kawin jam jam tu jugak. GIler ke apa pompuan ni? Dahla alasan die taknak kat Ammar tu tak bape nak kukuh.. Nampak sgt degil. Ammar dah ckp die suka Nadira bukan Innara tp stil tak boleh terima. Yuzra dah bagi nasihat pon die xnak terima padahal aku rasa apa yang Yuzra mention tu semuanya betul.. Nadira tu yang degil.

Bak kata Erma Fatima, sejujurnye die suke Ammar punye ending sbb aku rasa mungkin skrip asalnye memang tuk Ammar tp TV3 ngada nak untung buat undian tu yang terpaksa create ending lain yang nampak mcm tangkap muat.

Kesimpulannya aku tak puas hati ending semalam. Bukan sebab Nadira pilih Bazli tapi sbb tak lojik dan tak touching langsung...Nasib baik ada ending Ammar kat tonton.. hehehe walauun sedih tp lagi lojik rasanya dari ending asal ada tu..

Okaylah..sekian royanan saya..hahahhahahah

daaaaa...

p/s: :p

14 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tau xpe..sy pon meroyan ygk!
lg sweet tgk dgn ammar.. tp cian,mati plak.

ct cheery said...

hahaha...klakar..sebab cheery pun xpuas hati ngan ending citer tu. macam toya ja. Nadhira tu mngada-ngada sngat...

Sue PeLik said...

setuju!!!!!!!!!! patutnyaaa nadira tu tak dapat sesiapa tau. biar ammar g landon tuh bazli kawen ngn tira haaaaaa baru dia tau duk maen tarik tali sangat. hukhukhuk tak pk orang. pk diri sendiri jer.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alamak...semua citer pasal citer yg sama je nie.. hehehe
moon xpernah tgk...

Mrs. Norrie said...

tak puas hati jugak, sbb apsal masa dorang jumpa balik kat airport tuh jantung nadira masih berdegup...padahal dah pakai jantung org lain dah...bukan jantung inara dah kan...

Cik Muda said...

ahahaha...
para penonton yang meroyan nih..... uhuhuhu~

Mamamya said...

aihh...ramai blogger arini citer pasal dejavu... akak x m'ikuti citer ni..kdg2 je tgk... :)

Mama Gee said...

hahaah luah rs tak puas hati sbb cerita tu ya....akak pun tak puas hati gak...tak kisah lah dia pilih siapa endingnya..tp mcm anne ckp...ending tu mcm tak logik...mmg mcm tangkap buat asal ada ending je..
mati2 ingat bazli tahan ammar sbb nk bg ammar nikah dgn dira....tgk2..non adoo...

bosan dgn perangai nadira yg meroyan...pastu yg perempuan satu lg tu pun meroyan...langsung takde ending pasal dia..sian...huhuhu

AnneRaini said...

yui:biarlah mati asal lojik..matipon puas hati tgk..hehe

cheery:kannnn memang ngada2..nyampah dah nadira sejak 3 episod lepas..huhuu

Sue pelik:biar padan muka diekan...hahahaha

AnneRaini said...

Mrs norrie:tu tandanya die mmg betul2 cintakan ammar bukan psl jantung..huhu

cik muda:haah meroyan tgk cerita mcm tak siap..hehe

mamagee:tulah,,kalau nak buat ending bazlipon buatlah betul2..ni buat main2...terus lari tune..huhuhu

are_lin@yu said...

btl jgk ayu setuju dgn sis..ingt bazli nk bg kwin dgn ammar dh..hehe

Hidayah Bach said...

hai..
dayah ada kat sini sebab kan dejavu nih la..
ikut backlink sapa ntah..
tak kisah la ..

yg penting..

first dayah masuk sini..,
WOW..! cantiklah belog ini..!

dan..segala ketidakpuasan ttg dejavu.. well said dah la kat sini..
hehe..

:)

salam perkenalan..!

Kesuma Angsana said...

betul! semalam tu semua bikin KA confius

nanakimie said...

nana suka ending ngn ammar tu,sedeh da last tu,huhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...