Friday, August 10, 2012

Iftar di Hotel Pyramid Tower Sunway

Salam Jumaat 21 Ramadhan... Ada yang rindu aku ke? baru sehari tak update takkan nak rindu kot...hehe Sebenarnya semalam aku MC sbb doc kasi aku MC..haha boleh alasan tu? Hari rabu malam tu au sakit mata. Giler merah dgn gatal pedih sume. Aku suruh suami aku gi beli ubat mata tp die kata baik gi klinik terus. Kang letak ubat ntah pape lagi teruk kang. Tu yang gagahkan jugak pergi klinik. Tak masal doktor bagi aku cuti sbb tak kasi aku gi keje. Takut berjangkit. Cutilah aku semalam. Tapi bukan cuti semata..Ada jek projek aku...Yang tu lain entry ye.

Kali ni nak story mory pasal berbuka buffet kat hotel hari selasa haritu. Orang belanja aju follow je. Gambar pun tak byk amik sbb segan ramai orang. Kami sampai lebih kurang pukul 6.15 kat situ tp awal lagi so masuk sunway pyramid dulu. Berkurun dah tak pergi sunway. Byk dah berubah.

Sebab dah lama tak dtg teruslah amik gambar..hehe saje je sbb boringkan. Nak jalan2 duit takde.. So taknak sakit hati tak dpt membeli kite duduk saja. hahaha

Pukul 7 bila ofismate husband sampai baru kami masuk hotel tu. Pilihan makanan boleh tahanlah tapi aku prefer kat cyberview lagi.. lagiii banyak makanan kat sana. Kat sini aku tak makan byk sbb mcm takde selera. Aku just amik nasi dhal 1/2 senduk, ikan 2 ketul, daging seketul dan kuih muih.. Pastu aku amik kue tiaw sikit dan aiskrim.. Tu jek. Seafood sume aku tak sentuh. oh aku ada makan satay 2 cucuk dgn lemang 2 ketul..

Kambing golek yang sedap.. aku tak amik tapi cuit2 husband punye..

Fresh seafood.. Aku tak makanpon sbb takut gatal mata...

Barisan lauk pauk..tapi aku tak jumpe langsung lauk ayam.. Ke aku yang tak nampak???

Rojak2 segala kerabu dan sayur2 sume kat sini...

Kerabu carrot, taugeh dan kerang..yang ni sedap tp aku rasa sikit jek.

Bhgian desert...Macam2 menu ada tp takleh nak rasa semua..

Kek apatah..tak tahu

Kek coklat yang aku tak makan sbb dah terlampau kenyang...Jahat tau letak kek ni lambat2...

Ada lagi makan lain mcm ketupat palas, mee goreng, kue tiaw goreng, asam pedas, gulai kawah,, ikan bakar dan lain2 lagi..Malas aku nak amik sume. Tapi kalau compare dgn cyberview tahun lepas, cyberview lagi byk pilihan... Siap ada sushi lagi... Harga aku tak tahu sbb bukan aku bayar..hehe..

Rasanya inilah buffet kami first and last utk puasa kali ni.. Anniversary haritu nak makan special pon tak dpt sbb penuh sume tempat. Last2 kami tapau nasi ayam makan kat umah..huhuhu sedih..

p/s:malam ni nak buat tart nenas.

8 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk kmbing tu mnyelerakan sgguh!

ainnoraini said...

Wahhh., meriahnye dgn makanan...
Ada kambing lagi peberet asben kakain tuu..

Cik Rongoks said...

bestnye !
sdapnye makanan tu semua ^^

ieda said...

memang jahat kan org otel nie
masak sedap2 .. sah2 kita x leh nak makan banyak2 huhun
nak2 bahagian desert tuu huhu

Qhaifa Nur said...

betul, meriah dgn makanan...
kek coklat tu sedap sangat nampak...

Mama Gee said...

perghh ni makan sampai tersandar lemang ni hehee

mrs adam said...

la..nape awak tak makan byk?rugi2 tau.patut saya je ganti tmpt anne.haha

FiZ said...

kak,mcm mna mata?

desserts tu nmpk sedap je..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...