Wednesday, September 26, 2012

Adam & Hawa

Hakikatnya novel Adam dan Hawa bukanlah novel faveret aku. Sebabnya aku emo masa baca novel ni. Aku rasa si Ain tu terlalu ego dan degil bebeno. Si Am tu dah nak berbaik, ko tak nak. So novel ni aku baca sekali jek dek kerana aku nyampah dgn Ain. Bila skrg ni masing2 sibuk layan drama die pulak, akupun layan jugak. And this time watak Ain tu buat aku terfikir. Kite memang tak mampu nak menidakkan rasa hati.

Macam aku. Aku juga tak mampu untuk tipu diri sendiri. Sejak kejadian itu (which aku takkan cerita), aku memang seboleh mungkin tidak mahu terlibat lagi. Aku tahu aku tak mampu mengelak tapi rasanya buat masa ni biarlah aku dengan cara aku. Bukanlah aku nak mengubah norma, tapi aku tak rasa aku nak terjebak dalam situasi yang tidak meyenangkan. Biarkan orang tak faham. Biarkan orang mengata yang bukan-bukan sebab hakikatnya hanya aku saja yang tahu. Dan akupun tak rasa aku ingin nak memahamkan orang lain. Belum masanya.

Aku cuma harap dia faham. Punca kejadian dulupun bukan kerana aku. Jadi aku tak nak perkara sama berulang. Aku tak nak lagi menjadi mangsa. Mungkin aku boleh biarkan kejadian itu tapi aku tak mungkin lupa. Mana mungkin aku lupakan penganiayaan itu? Jauh di sudut hati aku, masih tersimpan luka dan kecewa. Biar kucuba selindung dengan senyuman tapi bisanya tak mampu untuk kutahan.

Ku pohon pengertianmu.

p/s:Still tak suka watak Ain tu. Degil!haha

6 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ermmm ok...mmg xpaham..sebab xlayan citer tu..apatah lagi novel tu... huhu

ieda said...

akk sejak dua menjak nie layan ..
sukeeeeeeeeee sgt2 watak ain walau geram ekkee ;)

hope citer nie x mengecewakan kita yg followwwwwwww ;))

C'Jai said...

tak tengok cerita tu..tapi teringin jg nk baca novelnya...:)

LYAfrina said...

lya dulu beberapa kali layan novel ni.. mmg best.,. now layan drama lak..pg2 smpai ofis awl..mde pertama buat, mesti layan episod terbaru dia dulu..hehhe

Mamamya said...

akak x penah baca novel ni tp skrg kdg2 tgk juga adam & hawa (tgk on9 jerk..x kuasa nak melanggan astro beyond tuh...huhuu) tp btl lah anne ain tu keras kejung hatinya kan... ;)

akak kan anne nak memaafkan kesalahan org mmg mudah tp nak melupakan tu t'amat2 lah ssh....

Kesuma Angsana said...

x sempat nklayan citer ni lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...