Tuesday, September 4, 2012

Ke mana menghilang..

..mood rajin aku?

Dah hari selasa baru terhegeh2 nak update blog. Orang lain dah habis dah pun cerita raya tapi ko raya kedua punye citer pun tak sudah2 lagi.. nan hadooo..

Alah janganlah maree.. Mood nak taip tak mai lagilah. Lagipun asik lupe jek nak transfer gmbr dlm pendrive. Biasalah bila umur meningkat ni urat ingatan tu dah byk putus. Tu yang dah seminggu pun dok lupa jugak.Semalam pulak suratkabo menimbun nak kena baca (cuti 3 hariler katakow). Bila dah habis bace, haripun dah petang dah nak balik, koser aku nak update lagi. BW aku buat gak tp tak tinggal jejak. Aku baca jek.

Cuti 3 hari ni apa korang buat? Aku kemas rumah...Maunye tak kemas kalau si Kasyah tu pantang nampak mainan die elok jek duduk dalam bakul. Sakit agaknye mata die tgk mainan tu tak bersepah... Die tak tahu sakit jiwa mak die ni nak pungut balik mainan die tu. Tu belum lagi yang terpijak terjerit sakit kaki..hadoilah.

Hari Ahad kami pergi PD.. Yeay akhirnye dapat gak aku gi PD.. Kesiankan aku tak pernahpun gi PD sebelum ni. Lalu pernahlah. Tapi kami pergi kejap jek. Layankan Kasyah mandi manda. Esok2 aku citer ye...Open house pun ada 1 je. Pengasuh Kasyah ajak gak dtg makan2 kat umah die tp sbb kami sampai dari PD pun dah agak lewat, tak larat dah nak pergi umah die. Penat weh.

Aku nak membebel sikitlah pasal golongan so called cerdik pandai yang sibuk sgt nak tukar bendera tu.. Apa kes nak tukar2 pulak? Bendera Malaysia is for Malaysialah. Kalau ye pun pemerintahan bertukar, ko still in Malaysia. Bukannya tukar kerajaan tu korang boleh tukar negara. Apsal tak nak tukar nama sekali? Tak kiralah kau BN ke, PKR ke, PAS ke, DAP ke, ko tetap orang Malaysia. Berapa byk kali orang Jepun tukar kerajaan, ko fikir kenapa die tak tukar bendera? Sebeb mereka orang Jepun. Walau parti mana sekalipun memerintah, Malaysia is still Malaysia. Sekumpulan orang bodoh berkelakuan bodoh, ada lebih 20 juta lagi orang pandai dok gelak kat orang bodoh. Ucapan aku, "Selamat menjadi Bodoh". Sekian.

p/s:Peace no war!

9 Magic Words:

Fieza79 said...

haihh bercerita je ke..gambar nya mana..?

org sebok dok berkesah pls raya dia blh bt diam2 je ye..haihh..hehee...

Nieyl said...

nieyl pantang skarang nie klu en.husband cuti aje..x melekat kat umah..raya ke sane..ke sini..fuh!sgt letih badan nie..haha~

nuyui a.k.a miss YUI said...

gmbr pleaseeeeeee!

ps?; itu terlbih pndai namanya.. ngek..huhu

mrs adam said...

ha pergi jugak PD.ala dekat je kan ngan putrajaya tu.huhu

ieda said...

dikkk kosongggggggggggggggggg

AnneRaini said...

apa yang kosong kak ieda?

Qhaifa Nur said...

3 hari cuti pergi open house saja....
seronok gak pergi PD....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..aku nie.. mood nak ckp pasal raya..baru je mai...

nak komen pasal isu bendera...

org tu..ada otak.. tapi letak kat lutut tue.... sbb tu jadi gitu..

..::..aRe-Na..::.. said...

raya sebulan kan..selamat hari raya
hehehe..ni bru bkesempatan nk ucap.:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...