Friday, September 7, 2012

Potluck Raya

Pagi tadi dah letak gambar makanan yang aku bawa untuk potluck, sekarang mari kite tgk gambar2 masa potluck. Kami potluck 6 orang jer. Patutnya 7 tapi si kumbang sekor tu ada kerja pulak so kami si bunga2 mekar jelah yang melantak. Kenapa tak ramai? Ate aku ni keje dengan orang bukan melayu. Dah sah2 ler kelompok melayu sikit jer. Ada gak orang melayu lain tapi semua dah kategori atas remaja. Kami ni remaja lagi..hahahaha nampak nau remajanyakan.

Menu untuk potluck. Kari laksa, baked macaroni, roti jala, rendang ayam, kari daging, nasi impit, cucur udang, creampuff, cekelat dan kuih raya.

Inilah rupanya baked macaroni aku setelah dibakar.. Menjadi rebutan dek kerana keenakkannya..hahaha angkat bakul betul.. tapi memang sedap. Diorang sume tapau nak bawa balik.

Roti jala dimakan bersama rendang dan kari.. Sedap2.

Kari laksa yang maveles. Kuahnya pekat dan terasa ikannya.. Memang enak bangat!

Cucur udang. Yang nipun sodap walaupun dah sejuk...Banyak jugak aku makan..Gambar nasi impit, kuih raya, puff sume aku tak amik..

Kami sedang sibuk membuat persiapan. Yang tak bestnya masa kami buat potluck ni kebetulan pulak, economic section pun buat makan2 sempena bos diorang nak balik. dah clash pulak acara makan2 tu..spoil mood betul. Kami nak buat kat bilik yang besar sikit tu tp sbb diorang dah buat kat situ terpaksalah stay dlm bilik kecik jer..

Peace...

Maka kami berikrar.. akan menumpukan seluruh tenaga..bla,bla,bla... hahaha dari tepi aku dah mcam tgh angkat sumpah pun ye.

Jemput makan semua...

Lepas dah makan kami naklah amik gambar sama2 since masing2 dah cantik pakai baju kurung..

Tapi macam2lah karenah kamera2 canggih ni..Ada yang capture sendirilah..yang sengetlah..mcm2..

Tak ready lagilah...hehehe

Akhirnya, dapat gak amik gambar 6 orang..hehehe.. Insyaallah boleh plan buat potluck lagi ye..

p/s:dah makan byk hari rabu, lepas tu diet okay..hehe

8 Magic Words:

Kesuma Angsana said...

tetap meriah ! best

nuyui a.k.a miss YUI said...

aduh.terliur tgk mknn ni..aishhh.

mrs adam said...

cantik tudung anne

AnneRaini said...

fieda:haruslah..fareeda okay..tp fake punyalah..hhehehe

Hidayah Bach said...

seronoknye tgk..meriah...!
makanan sumer nampak sedap...

wahida said...

nak ajak member buat potluck jugak lah...

FiZ said...

'fareeda' nampak :p

nur anis said...

bestnya...meriah..boleh makan banyak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...