Friday, October 12, 2012

Baby tua

Kasyah sekarang suka baring dalam bouncer. Ni gara2 die ternampak kami turunkan bouncer ni dari atas almari sbb nak bawa balik kampung. Suamiku kata tinggalkan je kat umah mak aku sbb lepas ni kalau ada baby lagi berpantang kat sana jugak...ecececeh bile tuuu? hehe. Tapi tak sempatpon bawa balik kampung sbb bila Kasyah nampak die terus nak baring dlm tu. Feeling baby tau. So sekarang ni memang bouncer ni ada jek kat hall umah aku dan jadi port Kasyah kalau dtg mood baby tua die..hehe

See, nak nyusupun dlm bouncer...

Tak heranpun kat mama sbb sibuk tgk tv..Citer dielah tu..Upin Ipin, Boboiboy, DOraemon dgn mickey mouse.. Lain2 citer ikut mood.

Bouncer ni dah lendut weh dikerjakan dek Kasyah.. errr korang taukan lendut tu apa? Tu perkataan BM kan? Jangan rosak sudahlah sbb takkan nak beli baru pulak.

Nampak tak kain biru kat bawah tu? Tu selimut die. Die kalau nak menyusu ke nak tido ke mesti nak selimut jugak. Kdg2 tu nak pergi jalan pun nak bawa selimut. Ajer giler heret selimut kat Alamanda...Takde aku baginyerr..Melalaklah ko situ. Mak ko kejam tau..hehe Bukanlah kejam sgt tp malus nak bawa selimut bacin tu..hihii

p/s:InsyaAllah tahun depan jugak aku nak baby baru...bile? Doakanlah ye.. Masih dalam perancangan..

18 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehe.. baby tua nie.. mengada2 laa tue..


agak susah nak explain betul2 maksud lendut.. tp mmg paham sgt..lebih kurang mcm mengelebeh laa.. haha

wahida said...

alololo....comel dan sweet sgt kasyah duk dlm tu nok...aku suka je tgk...ngada2 tapi comel..hehe...

bagi je nok dia duk dlm tu, lama2 kang dia boring la tu...

wahida said...

eh, lupa nak ckp aku dah pos FM ko semlm nok...harap boleh sampai hari ni...kalau sampai kang inform aku ye...takut tak sampai jer...

Fieza79 said...

hihikk baby tua plk kata mama nya ni...comel je feeling2 baby2 atas bouncer tu...besar kasyah..dlu msa baby montel kemain, ingt lg anne....cpt je bsr dn tinggi dh..

AnneRaini said...

wahida:tengs nok...syg ko!

MRS Rongoks said...

hahahaha.dia teringat time dia baby2 kot.

nur anis said...

amboi..syoknya landing..hehe

Qhaifa Nur said...

tmpt jatuh lagi dikenang..ini pula tmpt baring..kalau bole tido pun atas tuh...ya kasyah

moga ada rezeki Anne....

Love Razila said...

Wah...bouser kite masih ddk atas katil doubledecker lagi...malas ni turunkan...nanti berebut so mak lagi tmabah serabut. hehehehe =P

Tihara said...

cute nya anak dia..doakan akak sekali yea..insha Allah :)

::NureeN:: said...

teringin gak nk beli tp anak x mau duduk sgt suka nk turun hehhe karang jd mcm ni baby tua yg ddk hahahha

Kesuma Angsana said...

he he suka2

Cikgu Ma said...

comel jugak baby tua tu..kihkih

ieda said...

alah2 .. baikk nye lepak
kalau zahrien same lah sampai skrg suke hisap susu sambil baring ;)

..::..aRe-Na..::.. said...

hehehehe...baby tua..ekeikeikeii..
chomei lah kasyah ni..geram tgk
bam2 betui...hehhee

Mamamya said...

iskhh...sukanya akak bila anne kata nak ada bby lagik (ehh..t'lbh2 plak..hehhee)

masih sesuai lagi kasyah dok dalam bouncer tu... :)

nanakimie said...

hehe...anak buah nana xsuka duk atas ni,pepun comel je kasyah brg ats bouncer tu^-^

tau je lendut tu sis:)

Kenari Putih said...

haha.. ungat sapa la baby tua.. hahah.. memang lendut pon.. tapi baby tua tetap somel.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...