Monday, October 8, 2012

Cameron Highland - Bharat Tea Plantation

Salam minggu baru...harini kemain banyak gambo aku upload sekali. Berpinor ler mata korang nengok gambo aku je..Malas dah aku nak buat part2 lagi. Ni entry last pasal cameron. Pergi seharipon dah mcm ni punye byk entry. Kalau aku gi 3 hari 2 malam pun mau bulan depan baru habis cerita..ekeke..

Sekarang masa untuk perjalanan menuruni lurah dan jurang..hehe. Sebelum terus balik, haruslah singgah kat ladang teh Bharat ni. Senangkan sbb tepi jalan je. Aku memang nak sgt makan scones kat sini sambil hirup udara nyamannya.

Cameron Valley Tea House..

Tengah bincang2 nak minum air apa... Bapak aku terkejut tgk harga teh kat sini..hehe. Alah bah, sekali sekala.

2 ketul scone dimakan bersama... Harga Rm12. bapak aku kata mahal.hehe. Aku kata sedap..hihi
Teh Cardamom... Actually aku nak amik masala tea tp laki aku taknak so die yg pilih cardamom ni sbb org tu kata teh wangi. Sekali rupanya teh halia..hahaha lagilah die tak suka.. Teh sepot sederhana (utk 4 org) RM18...Sekali sekala...hehe. Kalau bukan kat cameron jgn harpa aku nak minum teh harga cenggini. Baik aku beli coklat caramel kat Starbuck.
layan makan scone...
Tokmak dan cucunya yang...


Kasyah layan makan jem strawbery. Sedaplah katakan..
Mukapun dah comot..
Sibuk nak suap mama jugak...
Dah habis makan2 minum2, jom turun ke ladang teh..
Teruja tau mak aku sbb die yang asik sebut nak gi Cameron... Pastu die jugak yang pening lalu jalan bengkak bengkok tu..hehe
Comelnya aku...aku tau korang nak cakap benda yang sama..hahaha



Love this picture.. dah lama tak feeling romantik...
Mak dan abah kesayanganku..
Sebelum balik sempat lagi beli teh Cameron valley. Aku beli yang perisa strawberi, lemon dan yang biasa.
Dah beli dah..Abah pon tak ketinggalan beli jugak

So kamipun teruslah turun. Actually kami ikut Tapah sbb lebih dekat walaupun laluannya memanglah mencabar. Dalam perjalan tu sempatlah kami singgah kat Lata Iskandar...Tapi aku tak turunpun sbb Kasyah dah tido.

Abadikan gambar mak dan abah di sini. Laa awat mak aku tu tutup mata???

Sampai kat highway kami singgah di RnR Tapah untuk urusan2 peribadi.. Lepas tu takde berhenti2 dah. Terus straight sampai umah.. Gitu jelah serba sedikit citer pasal percutian tak dirancang aku. Seriusly aku takde beli souveniour sbb aku dah ada. Lagipun Cameron je kot. Bila2 boleh pergi lagi..hehe..

p/s:Jenuh nak edit gambar.

9 Magic Words:

Nieyl said...

wah~best nyer...nieyl pun akak pergi cameron...bulan 12 nie..:)

Cikgu Ma said...

amboi sukanya posing..hehe

penah gak sampai sini...ikut rombongan kanak2 pasti..hehe..sebuk je kan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

argh..mmg jeles tmbh2 bab makan tu ha!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

feeling romantik ke? tapi nmpak cam malu2.. ngeeee~

Qhaifa Nur said...

dtg cini x singgah minum x sah kan..kan..

bestnya dpt berposing kat pokok teh....

wahida said...

vavavava...gambar sudah besar lah...i like!!

sedapnya scone tu nok...
bilalah aku nak terjah CH ni...

mrs adam said...

gambar kaki terangkat tu nmpk gedik.haha :p
gambar ngan laki awak tu nmpk romantik.laki saya xbergambar mcm tu dah sejak anak 2 ni.apa daa.

Mamamya said...

alahai bestnya anne... akak marathon baca n3 anne kat CH ni...ntah bila lah akak nak sampai...dulu2 dah penah pegi tp zaman kecik2 lah...

gambar anne paling comel yg kaki t'angkat tuh...kikikiii....

nur anis said...

hijau..tenang je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...