Friday, October 5, 2012

Cameron Highland - Big Red Strawbery Farm

Halluuuuu bertemu lagi dalam edisi Cameron Highland pergi seharipun entry nak setimbun..hahaha. Alah kang kalo letak selepuk gambar kang serabut lak korang tgk. So letak sikit2 sudah... Gambar pon aku pilih hok cung je..hehe

Lepas dah kenyang makan nasi lemak yang aku bawa dari rumah, kami terus menuju ke Big Red Strawberi Farm ni. Mula2 singgah ke Al-Mashoor Agro park tp mcm takde apa je tu yang terus ke sini. Masa ni dah pukul 2 lebih dah. Tak sangka nak ke Big Red ni agak kecil laluannya. dahla tu kemain tinggi nak kena mendaki.

Muka orang penat. Maunya tak, tinggi tu tangganya. dahla baru lepas makan. Semputtt.

Apa Kasyah buat dgn atuk tu? Sibuk tgk ikan. tak nak beralih dah. Nak dok situ jek. Didukung bawa tmpt lain, menjerit2 nak ikan...

Abah dgn mak melawat kawasan. Takde buat apapun kat sini. Saja bawa nak tunjuk pokok strawberi kat diorang. Abah malas nak petik2 strawberi. Aku pulak dah pernah petik2 dulu so dtg sini saja2 je.

Nampak mainan senyap sekejap..

Doraemon adalah kesukaan Kasyah selain Bobiboy dan Upin Ipin. Lagu Doraemon pon die dah hafal tau..hehe

Kat sini ada cafe so kalau nak makan or minum apa2 berkaitan strawberi bolehlah try kat sini..

Sedang membeli Strawberi milkshake. Aku geram jek tgk waferlah, aiskrimlah, itulah inilah tp sbb perut kenyang tak dapeklah. Minum air sudah.

errrrrmmmm sedap. Secukup rasa...

Lepas tu kami terus gerak balik semula ke tanah rata. Saja jalan2 kat town die. Kasyah dpt ngepow atuk mainan lagi. Pastu akupun dapatlah belikan kasyah baju strawberi kat sini. Jadilah buat kenangan. Untuk aku sendiri tak payahlah sbb dah pernah beli. dah siap semua kamipun gerak ke Bharat Tea Plantation. Nak balik dah..








10 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg syioklaa..waa.

Love Razila said...

Loh, 1day trip kah???
Syioknyer bercuti ke Cameron =P

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

manyakkkk syokkk woo...

wahida said...

kesian aku kan, last gi cameron tahun 1995...huwaaaaa!!

Qhaifa Nur said...

dapat tgk buah stoberi yang merah..segar biji mata

Mama Gee said...

nak sket strawberi...ade lagi tak? hehee

mrs adam said...

sedap ke stawberi milkshake tu,sebab saya suka yg perisa coklat je.hee

ieda said...

aduhhh rinduu nak ke CH ..
bilelahhh leh sampai layie ;))

nanakimie said...

hee,nana p tmpt ni:) tp p masa 30sep,lau x leh jumpa kasyah:)

AnneRaini said...

fieda:sedaplah milkshake tu tp sy minum tak hbs sbb kenyang lg masa tu. lps tu nak minum teh pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...