Thursday, October 4, 2012

Cameron Highland - Kea Farm

Hallu hallu..Hari ni curi2 masa nak update citer pasal CH walaupun keje tgh melambak tapi sbb bos tak bg dateline boleh buat2 lupa kejap..hehe. Sememangnya trip to CH ni memang tak dirancangpon. Suami aku tiba2 jek bagi cadangan jom pegi Cameron esok pagi ahad tu. Tu yang terus terjah je tu. Tapi malam tu gigihlah aku buat sambal sotong dgn bahan2 nasi lemak untuk dibuat bekal. Pagi Isnin plan nak gerak pukl 6.30 sbb nak elak jam tapi nan hado. Pukul 7 baru keluar rumah lepas tu gi isi minyak ngok ngek ngok ngek pukul 7.30 baru keluar putrajaya. Rugi satu jam sbb jam..hehe. Kami singgah jap kat RnR Sg. Buloh mandikan Kasyah. Lebih kurang pukul 11.20 barulah sampai ke Cameron Highland.

Destinasi pertama nak ke Mardi tapi malangnya hari Isnin tutup daaaaaa.... Hampeh. Takpe2 jom pergi Ladang teh Boh pulak. Huii jalannya bukan main mencabar lagi. Dah konar sana konar sini hek eleh tutup jugak. Ciss 2 kali hampeh. Huwarghhh lepas ni takleh lah pergi hari Isnin lagi..Mencik tau. So terus jelah ke Kea Farm sbb dah dekat.

Baru sampai...Bapak aku masih menengok2 jek lagi.

Survey apa nak beli... Seriusly aku tak membeli sgtpun.. Tak tahu nak beli sebenarnya.

Eh kenapakah lelaki dibelakang itu beria2 senyum? hehe

Mak dan Abah dah start bertanya2.. Last2 memang mak dgn abah aku yang byk memborong.. Aku so-so je.

Last2 aku beli beg strawberi je utk isi bekal aku. Selalu aku guna beg kertas. Kali ni pakai beg kain pulak. Comel.

Kasyah kat sana memang mengada.. Nampak mainan jek nak beli.. Tension aku. dahla baru jek semalamnya atuk die belikan kete mainan. Sampai Ch pon nak kete jugak.. No!

Tak pernah culas membeli payung cameron ni sbb suka sgt. Aku beli dua terus..hehe

Tak lupa juga beli strawberi utk makan2. Alah murah jek. 3 bekas tu RM10.

Dah habis membeli kite ke next destination..Mana? Tungguuuuuu...

p/s:Nak sambung buat keje.




5 Magic Words:

mama leen said...

bestnya... budak2 mmg macam tu... hari datang sini gak.. tapi hujan lebat sungguh... beli sayur jek

mrs adam said...

cantik bag anne
anak saya suka strawberi,tak tahu la ikut sape sebab saya laki bini tak suka pon strawberi tu
murah kan strawberi CH,kalau kat tesco/carrefour sepeket belas2 ringgit

Qhaifa Nur said...

akak pernah datang sini pergi pagi balik ptg..hubby punya kerja
dapat juga pergi banyak tempat...masuk mardi paling best barang murah.......

nur anis said...

sedapnya strawberry..nak borong jugak..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..besh nya shopingggg... ole2 takde? hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...