Monday, October 15, 2012

Kari Kepala Ikan Merah

Assalamualaikum..salam minggu baru..Salam hari lemau sedunia..hehe Biasalahkan, hari Isnin mesti lemau punye. Adeke yang bersemangat waja nak gi kerja hari Isnin.. Kalau ada cayalah.. Aku memang takdenye nak bersemangat.. Makin lemau adelah.. hihihi. Apa aktiviti korang weekend lepas. Aku aktiviti yang paling seronok sekali iaitu duduk rumah sambil mengemop lantai...pergh best giler aktiviti aku.. Kau ado??? hahaha.. Asal hari Isnin je mereng..hihihi.

Aci tak tghari letak gambar makanan? Acikan? Alah dah nak lunch dah pun. Kari kepala ikan merah ni aku masak last week. Tetiba je suamiku teringin nak makan kari kepala ikan. Masa pergi pasar, ternampak pulak kepala ikan merah ni sedang elok jek. Terus tanya harga. Timbang lebih sekilo so harganya RM21. Suamiku kata amik jelah sbb bukan selalupun beli kepala ikan merah (tak pernah kot sejak kawen ni). Tu yang sambar jugak..

Alkisahnya aku malas bebeno nak taip resepi.. korang klik jelah sini takpun sini.. Resepi lebih kurang jer sbb basic die gitu gak..

Nampak berbezakan sbb gambar sebelum ni sebelah kepala yang kami makan time lunch. Yang ni sebelah lagi time dinner. Dah soh orang pasar tu belah dua siap2 sbb aku takde parang yang mampu memecahbelahkan kepala otak ikan ni.

Sedap sesangat ler wehhhh... Serius bukan nak puji aku masak sedap tp kari kepala ikan ni memang sedap dek kerana ikannya fresh dan lembut. Terbaik!

p/s:Harini lunch biskut kering jer...Kesiankan...sape nak belanje aku?

11 Magic Words:

wahida said...

perghhhhh...terbaik lah nok....

bikin kecur air liur je tau...


nok, FM dah sampai ke? aku dah hantar since hari khamis lepas tau...

Qhaifa Nur said...

sedapnya...
kalau hubby mata ikan yang dia nakkan dulu....

AnneRaini said...

tak dpt lagilah..takpe aku tgk balik kang.

nuyui a.k.a miss YUI said...

nsb bek tak minat kepala ikan..so tak terliur sgtla..haha.,

Kesuma Angsana said...

yag ni mmgbest, paln nk buat minggu ni hehehe

mrs adam said...

peh,pandai anne masak,nak lunch umah awak la.haha

Tihara said...

as salam,

perghh sedap nih, 2 3 menjak asik nampak kawan2 bloger bermenu kari je this week..last2 makan biskut kering..lucu le plak, cicah kari dap gak..tp alhamdulillah tetap rezeki.. :)

Mamamya said...

aduhhh...terus lapor perut tgk kari ni anne.. akak pun dah lama x masak kari kepala ikan... kene tunggu org gomen gaji nxt week ni,nak kene sambar gak seketui...

..::..aRe-Na..::.. said...

perghhhh,teliur aihhh...
sedapnyaaaaaaa...:-)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuuuhh kari kepala ikan...

lagi pekat karinya.. lagi ummppppphh!

hehe

nur anis said...

sedapnya....telan air liur je ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...