Thursday, November 22, 2012

Kasyah tak sihat

Salam semua.. Dah petang2 ni baru berkesempatan nak menjengah blog atau lebih tepat nak buka laptop. Hari ni aku cuti. Tak semena2 Kasyah kena chicken pox semalam. Nak tak nak terpaksalah aku cuti. Tapi untuk hari ini sajalah sbb aku dah pun import mak aku dari kampung. In Shaa Allah petang ni sampai. Kesian mak baru je balik hari sabtu lepas, hari ni dah kena datang umah aku semula. Nak buat mcm mana. Actually Kasyah terjangkit dari suami aku. Last two weeks my husband dah kena kayap and now he's getting better. Walaupun doktor kata tak berjangkit but base on what i read through internet kayap boleh berjangkit but only to those yang tak pernah kena chicken pox. Since aku memang dah kena so aku dah ada dah imun sistem tu dlm badan. Cuma Kasyahlah sbb die kan kecik lagi...Tu yang terkena chicken pox tu.

Budak tak sihat. Tak sihat tak sihat pun kemain aktif die ni. Sebab Alhamdulillah die tak demam cuma badan tu dedar sikit. Since semalam memang aku mandikan dengan air daun mambu sbb keliling kawasan umah aku ni memang banyak pokok mambu tu.

Calamine lotion pun aku dah sapu seluruh badan tapi memang banyaklah tumbuh blisters kat badan die. Kesian tengok tapi nasib baik die kurang menggaru. cuma budak 2 tahun kalau sakit bukannya die faham sgt. Kemain susah payah aku nak bagi ubat. Die punye menangis macam aku nak bagi racun je. Suruh minum air kelapa pun xnak. Haih..Sabor yolah. Kalau die dah besar at least die tau pentingnya ubat tu...

Petang ni nak mandikan dengan campuran akar kayu daun kering yang kami beli kat kedai sengsei tadi. Hopefully cepatlah recover. Kalau mcm lambat nak baik, terpaksalah aku hntr Kasyah balik kampung. Bukan sebab aku tak nak jaga tapi sbb kat kampung ramai orang boleh tgk die. Kat sini aku keje. Susah nak pantau. But everything base on need. Kalau okay tak perlulah aku hantar die balik kampung.

p/s:tgh bengang dengan orang atas main drill sedangkan anak aku nak tido. Kalau sekejap takpe ni mcm nak runtuh bangunan. Tension!

12 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

kasihan kasyah...kena CP pulak..tgk byk tuh...moga cepat sembuh

nuyui a.k.a miss YUI said...

ciannya tgk kasyah cmtu..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alahaii..cian kasyah yer.....

myfirdz said...

moga cpt smbuh... ziarah n follow u..
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

fatin amalina husna said...

kesiannya kashah..semoga cepat sembuh ye..
jgn main hujan..=)

Mamamya said...

semoga kasyah cepat sihat yer...

AnneRaini said...

kak nur:memang byk kak. penuh satu badan.. sampai kulit kepala pun ada.

AnneRaini said...

terima kasih semua..

mummy alisha said...

alololo... kesian...

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh ye

nanakimie said...

huhu..sian kasyah....akak nana send gmbr baby aisy kena sebak ngk...sian,huuu...

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...