Thursday, November 1, 2012

"Matilah kau"

Tajuk ganaskan?Haruslah ganas kalau dah suruh orang mati..hehe. Eh tersengih pulak. dah tak ganas dah. Ape2 yang mati2 ni? Actually 'matilah kau' ni merupakan antara lirik lagu 'Hilang Naluri' daripada Once. Tak kenal ke Once? Alah penyanyi Indonesia yang dulu nyanyi untuk kumpulan Dewa 19 tu. Pastu die jugak nyanyi lagu 'Dealova' yang meletop2 dulu. Aku ni bukanlah peminat Once tapi tak disangkal lagi, lagu2 Once ni sedap. Yang the latest aku dengar lagu hilang naluri ni. Terpikat dengan lagu yang ada unsur rock dan juga liriknye yang keras dalam meluahkan rasa. Cubalah dengar.



Lagu ni aku bukan nak tujukan pada bekas kekasih ke pada laki aku ke tapi lagu ni aku nak bagi pada bos2 aku. Atau lebih tepat lagi ofis aku. Jangan salah faham. Bukan sebab cinta tak berbalas tapi lebih kepada diri yang tak dihargai. Cuba lihat lirik lagu ni dalam konteks yang lebih luas.

Mawar merah yang ku cium (Ofis aku)
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya (rangkap ni takde kena mengena..hahaha)
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku (ofis aku tak hargai akupun)
Dia hanya memanfaatkan diriku (hanya guna khidmat aku tp at the same time tikam aku)

Matilah kau di dalam hatiku (Serius matilah kau)
Bawa pergi saja dirimu (please go!)
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah (harapan)

Ku berlutut di bawah kakinya (aku ibarat seorang pekerja yg setia)
Ku berikan hatiku untuknya (buat kerja ikut arahan)
Ku telan semua luka-luka (dah banyak kali kena tp aku tahan)
Ku tak punya perisai lagi (tapi skrg rasa mcm nak meletop)

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh

Apa yang buat aku marah ni? Well panjang ceritanya. Selama ni aku byk berahsia tapi sekarang tidak lagi. Nak tahu cerita? Tungguuuuuuu...

p/s:kalau ingat penganiayaan yang aku dah terima, memang rasa nak menitik air mata. Huh lemahnya aku. Benci!

4 Magic Words:

ieda said...

alaaaa akk x pernah dgr huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

ganas2..hihi.

dwaty said...

best juga lagu ni kan???

nanakimie said...

sat lagi nana dengar:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...