Wednesday, November 28, 2012

Rabu jom berkata2..

Tadi dah letak entry tanpa kata2.. Jadi mari bercerita pulak. Amaran! Ini cerita merapu ikut suka aku jadi jangan letakkan harapan yang tinggi bahawa kau akan dapat ilmu dari entry aku ni..ekekeke.. Dah sah2 entry jenis tak berkualiti punya.

Cerita 1
Dah 2 hari Smart Tunnel tutup dan dua hari jugak sumpahan dan seranahan menjadi mainan bibirku..chewah. Mau tak menyumpah! Bile smart tunnel tutup maknanya jalan akan jadi super duper jem. Kalau smart tunnel tak tutup pun dah jem so korang bayangkanlah cemana jadinya kalau die tutup. Hari semalam memang aku boleh bertahan lagi sebab sebelum masuk jalan Yew nak ke Tun Razak tu jalan memang clear. Makanya aku sampai awal kat jalan tu. 7.30 dah sampai tau tapi azabnya jem 45 minit dari situ nak sampai ofis aku. 3 kilometer jek pun dah 45 minit? Mau tak menyumpah. Nasib baik masih sempat sampai ofis before 8.30. Harini lagi worst. Aku sampai jalan tu pukul 7.45 tapi jem hampir tak bergerak. jam dah pukul 8 tapi 100 meter pun aku tak lepas lagi. Terpaksa nekad masuk Chan Sow lin.. Alhamdulillah jalan situ clear. 10 minit dah sampai ofis. Lega!

Cerita 2
Chicken Pox Kasyah dah makin elok. Sume dah kering cume tinggal nak tanggal je. Kasyah sekarang makin sweet. Ke'sweet'annya seiring dengan kenakalannya. Sekarang ni kalau bangun tido mesti cari mama. Nak buat apa2pun mesti nak mama. lagi sweet Kasyah suka sgt cium aku.. Kalau papa tu die xnak cium. Kalau aku tu sampai sesak nafas dibuat sebab cium bertalu2.. hah sweet kan? Tapi bab buat aku naik hangin pun terer jugak. Asal aku tegur jek baling barang.. Asal tegur jek mengamuk. Tapi Kasyah pun cepat sedih. Marah sikit nangis. Cakap keras sikit nangis. Die takleh orang marah2 die. Sensitif. Orang tak marah pun terasa..hahaha. Kalau dah gitu lagilah kami suka dengki sbb kalau die sedih die mesti akan peluk dan cium aku..hehehe.

Cerita 3
Hari jumaat ni kalau takde aral aku nak balik kampung. Nak hantar mak dan Kasyah sekali. lagipun minggu depan aku kena kerja hari sabtu. Takkan mak nak dtg sini semula sbb nak jaga Kasyah. So aku decide hantar jelah Kasyah kat kampung. Nnti lepas kerja hari sabtu aku terus balik kampung amik dia. Lagipun sekarangkan tengah musim durian. Mestilah aku xnak lepaskan peluang melantak durian seperti tiada hari esok. Abah kata durian dah murah sbb dah banyak... Bape guni nak bawa balik ek? hihihi

p/s: Dah takde p/s dah rasanya.. hehe

9 Magic Words:

aTieYusof Family said...

TQ follow sy..sy follow balik ye #552..:)

Qhaifa Nur said...

Smart kalau tutup mmg haru biru jalan raya....

Mamamya said...

kita sama2 balik kg yer jumaat ni.. :)

Kesuma Angsana said...

tntg smar tunnel tu x leh k komen , anak dah baik sikit alhamdullillah, yg last sekali KA x mkn doyan hehehe

AnneRaini said...

Qhaifa nur:betul tu kak. memang hari biru. balik pun jem.

mamamya:jom jom.. tp kak lia balik sebulan. xaci..hehe

KA:laaa kak KA tak mkn durian? rugilah..durian sedap tau..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

3 citer dlm 1 entry =)

nanakimie said...

hehe.......angkut satu bakul la gitu sis bawak balik umah,heee...baru puas makan:)

ieda said...

uik .. ;)

LYAfrina said...

huhu,.mujur ade jln alternatif lain utk elak jem kan...

alhamdulillah..chicken pox kasya beransur sembuh...

lya doakan moga selamat perjalan pulang ke kampung & selamat kembali ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...