Monday, December 31, 2012

Ayam panggang secukup rasa

Salam minggu baru dan salam hujung tahun.. Sekarang ni aku sedang bercuti sampai hari rabu. Saja ambil cuti hari ni sbb esok dgn rabu memang ofis aku tutup. Jadinya ini entry autopublish le ye.. nak tayang gambar ayam panggang minggu lepas.. Aduh sedap sungguh ayam ni. Dimakan bersama spageti olio yang juga sedap tapi tak ambil gambar spageti.. apa kes?

entry kali ni bukan nak kongsi resepi tapi saja nak buat tayangan gambar je biar korang dengki..hahaha.. Macam mana nak bagi resepi kalau akupun guna rempah perapan ready made..hehehe.. Guna rempah ayam bakar yang aku beli di MAHA haritu. Sedaplah weh. Aku tambah dgn lada hitam tumbuk memang meletops tau. Pastu aku bakar dgn suhu sederhana... Kukus gril panggang kukus grill panggang..kukus!..eh eh eh salah pulak. Aku bakar 1 jam dgn suhu 180 sahaja..memang sedap..

Terliur tak? Aku terliur..hehehe... Perap selama 1 jam pun dah meresap dah rempah perapan tu..

Seksinya ayam panggang ni...Nak buat lagilah.. Buat style kenny rogers pulak..mesti maveles..hehehe..

p/s: Esok tahun baru. Apa azam baru?

9 Magic Words:

abah khalisha said...

Tengok pun tau mmg cukup rasa ni!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ayam panggang ni bukan ajer nampak seksi... malah mengiurkan..huhu lapar lapar

nur anis said...

yummmyyy!

saifudin abu izzudin said...

semoga menjadi semangat .. :)
Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

Qhaifa Nur said...

penutup thn 2012 ayam panggang...geram tengok...

moga thn depan lebih baik dari sebelumnya, amin...

Aida Azryn said...

wah.. ayam! <3.<3

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..layan...

mrs adam said...

peh best tu buat sendiri ayam panggang.nak tempah kenny rogers ngan anne satu!haha :p

nanakimie said...

wah,dah rupa ayam KR dah,heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...