Friday, December 14, 2012

Gala Dinner 12.12.12

Akhirnya berjaya juga aku update cerita pasal gala dinner yang aku attend malam rabu haritu. Ingat semalam lagi nak cerita tp semalam sgt mengantuk jadinya mood nak lelap je. Nak buat entry pun malas. Entry besday mak tupun aku dah siapkan awal2. Berbalik pada dinner tu, actually ialah dinner sempena meraikan 30 tahun Dasar Pandang Ke Timur yang dicetuskan oleh Tun Mahathir semasa beliau menjadi Perdana Menteri Malaysia. 30th Anniversary of the Look East Policy Gala Dinner namanya. Anjuran bersama JPA, Aleps dan Agiko. Ramai orang2 besar yang aku jumpa. Tapi yang paling best tentulah Tun Mahathir ye tak? hehe.. gambar adalah sgt banyak jadi tolong jangan dengki..hahaha

Aku bersiap dari ofis je sebab dinner tu dekat PWTC. Dalam pukul 6.50 kami gerak ke PWTC. Kebetulan jalan tak jem langsung padahal selalunya Jalan Tun Razak tu sentiasa jem ptg2 hari kerja ni. My look on the nite. Make up sendiri.. Baju poplook je..hehe

Ratu2 JIS. Actually ada lagi sorang tapi sbb die amik gambo so die takdelah dlm gambar..hehe


Closeup....Masa ni menanti yang lain2 sampai. I mean my bosses la...

Inilah dewannya. Dewa Tun Hussein Onn PWTC.

Lepas pendaftaran kami diberi welcoming drink. Ada banyak jenis air dan disediakn juga kekacang dan maruku untuk ko kudap2 sbb dinner adalah lewat. Akupun sampai sengkul tunggu makanan tau.. Sengkul=lapar giler.

Gambar lagi. Haruslahkan sbb bukan selalupun aku gi dinner. Sepanjang hidup baru 2 kali...huhuhu kesian. Ofis aku memang harapanlah nak ada dinner2 ni. lunch setahun sekali tupun mujur tau.

yay dah masuk dewan. Meja kami kat depan sekali dekat dgn main stage. Kiranya meja VVIP selang satu meja je dgn kitorang. Ala2 meja pentinglah jugak sbb ada je meja yang lagi jauh kat belakang nun..
Marilah berposing lagi. Aku tak bawa kamera so guna kamera tepon je... Quality kureng  sikit sbb dalam tu agak gelap.

Ha nilah barulah betul2 Queen of JIS. Nilah rupa local staf kat department aku.


Menu of the nite. Tak banyakpun.. Ala2 tak puas ler nak makan...Dah la aku memang lapar...huhu
Eh eh Tun Mahathir dah sampai lerr.. Meja aku betul2 depan screen ni jadi tangkap gambar kat screen sudah. Bukannya boleh nak gi amik2 gambar sbb protokol kan...hehe
Bila semua VIP sampai, majlispun dimulakan. Mula2 baca doa pastu adalah ucapan2. Yang ni turn our big big bos. Ambassador of Japan. Masa die berucap tibe2 mic problem.. Pastu selamber je die cakap this is not Japan technology...hahahaha... satu dewan gelak.

Ucapan terakhir dari Tun Mahathir Mohamad... Giler bangga dapat satu hall dgn Tun. Bukan senang okay lagi2 orang2 yang nobody mcm aku ni. Dahla memang aku idolise sgt Tun Mahathir ni sbb kebijaksanannya.

Gigih soh kawan aku sanp gambar berlatarbelakangkan Tun Mahathir..hahaha ala2 bergambar dgn Mahathir ler konon.. Tapi ish nyebok je kameraman tu..
Awatlah diorang pi letak mic stand tu kat sbelah sana. Kalau kat sebelah aku nikan dekat sikit nak amik gambar..huhuhu

Eh eh cameraman dah takde. Cepat2 snap picca..Bukti nih bukti nih..hehe

Selesai ucapan Tun, barulah acara dirasmikan. Diorang potong pulut kuning. Kate sambutan ulangtahun. So lepas tu apalagi acara makan ler pulak. Mula2 kami dihidangkan dgn mushroon soup ni. Sedap walaupun tak masin tapi just nice bagi aku. Makan dgn roti seketul.
Sambil2 makan adalah persembahan. Yang ni tarian traditional Jepun. Pastu ada dari korea jugak. Artis pun ada. Iqwal dgn Azian Mazwan Safwan... Tapi gambar memang tak cun so malas nak letak, Yelah time persembahan diorang gelapkan lampu. Pastu tiba2 pulak keluar lagu winter sonata si Iqwal tu nyanyi.. Aduh terus tergamam mak.. Dahlah mak peminat tegar winter sonata lagi2 si Bae Young Jun tu.. Tibe2 bos mak cakap " Anne-san, he's not coming" wakakaka bos akupun tau aku minat Jun sang okay..
lauk2 main course. bolehlah. Nak kata tak sedap pun tak boleh. Nak kata sedap sgt pun tak boleh. Senang citer boleh dimakan..
Wakil2 dari Kedutaan Jepun.. Tetiba terselit je Ambassador kat belakang tu. konfius aku bila masa die datang kat kitorang sbb die duduk kat seat VVIP? Alih2 tgk gambar ni tercelit lak muka dia..hahaha

Yey dapat jugak ambil gambar Tun Mahathit dekat2 sbb masa die keluar lalu red carpet ni die salam2 dgn semua orang. Aku kebetulan sibuk ambik gambar die terlepas nak salam.. Ingatkan dah tak dapat dah sekali jek aku nampak ada lagi orang beratur kat depan2 pintu keluar. Terus aku menyelinap beratur sekali.. Yay dapat salam. Serius aku speechless. Gamam okay. Die very nice..
Bila aku dah ke belakang balik tgk Tun Siti Hasmah tgh jalan. Eh eh nak salam die pulak.. Since Tun Siti Hasmah dah tak kuat so die kena pimpin masa berjalan. Bila die depan aku terus aku cakap " Tun, saya nak salam" pastu die jawab " ha, salam, salam." Dengan Tun ni pun aku gamam okay. Gigil tau. Kawen pun tak gigil camni..hahahaha.. Overlah ko Anne..hehe.. Alah nilah sekali agaknya aku jumpa dia..

Overall pengalaman malam tu memang superb. Akan kukenang memori indah ini... Malam tu aku sampai umah pukul 12 lebih tau...Super ngantuk dan penat...

11 Magic Words:

mama leen said...

bestnya boleh jumpa Tun..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh waaahhh waahhhh bestnyerrr

nur anis said...

wahh..bestnya kak..jeles...huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,kelasssss..

tudung tu lg kelasss.. bunga2 mekar..hihi.

mrs adam said...

husband sy pon suka gile tun mahathir,hari2 bc blog dia.penah gak salam ngan tun masa open house hari raya
cantik tudung,half moon shawl mesti mahal kan.huhu

AnneRaini said...

yui:haruslah kelasss...tudung baru tu...hahaha

AnneRaini said...

fieda:tudung paling mahal sy pernah beli kot..Rm60.. nangis..huhu selalu beli tudung sepuluh hengget je..hahaha

LYAfrina said...

wow..comelnyer dia ;-)

untungnyer leh tgk dpn mata dr mahathir & istri..

nanakimie said...

hehe,mmg sangat teruja baca cerita sis neh:)

kompom tido malam tu sampai termimpi2,heee:)

aTieYusof Family said...

Cantik nya awk...
cantik jg tudung tu...hehe:)

Kesuma Angsana said...

nampak lain sangat. Apaun mmg cantik hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...