Tuesday, December 11, 2012

My first drum set.

Dulu masa aku kecik2 aku teringin sgt nak main drum. Tgk drummer ketuk drum dalam tv memang syok. Rasa macam nak join sekaki. Pernah gak aku paksa abang aku soh beli drum set tp die kata aku tak betul. Hampeh. Jadi terpendamlah impian nak main drum..huhuhu..

Last week masa pergi berdating dgn suami tetiba tangan gatal nak amik booklet Toy'R'us.. Terberkenan dgn drum set budak2 yang pada aku agak murah jugaklah. Lagipun Kasyah memang suka main drum bila kitorang pergi tempat game kat Jusco tu. Agknya terkenan masa aku pregnant sibuk main drum tu..hahaha. So lepas difikir2 dan dgn sokongan penuh suami, kamipun beli drum set tu. Tapi masa tu kan Kasyah kat kampung jadi korang boleh agaklah kan sapa yang beria main drum tu...huahuahuahua..

Hari Jumaat lepas, bila aku sampai je rumah masa balik kerja, dari luar dah terdengar bunyi ketukan drum.. Bukak pintu tgk kasyah tgh beria2 ketuk drum sambil nyanyi. lagu apa lagi kalau bukan lagu sudah cukup sudah tu. Mas tukan Kasyah baru sampai dari kampung family aku hantar..

Inilah drum setnya. Kecik je sbb memang untuk budak kecik..

Didatangkan sekali dgn kerusi tu. Harga RM119. Ada promosi hujung tahun..

Kasyah beria2 main drum. Boleh jadi drummer lah nnti..hehehe. Lagipun kalau jadi next year nak hantar Kasyah masuk kelas muzik Yamaha.

Terselit pulak anak sedara aku..


Buat pertama kalinya aku kongskan video Kasyah. Selama ni aku tak pernah letak video die dalam blog tapi ini khas buat pembaca blog aku.. Terimalah persembahan kasyah dgn lagunya sudah cuku sudah.. Enjoy!



p/s:Esok malam ada diner. Should I buy new clucth? Takkan nak bawa beg besar tu pulak? No matching!

13 Magic Words:

mummy alisha said...

wah.. seronoknyer main drum... tq yea sudi komen blog sy..

myazuluv said...

Anne, aku pon duk usya2 gak nk belikan Umar drum camnih. nmpak ada org jual kat fesbuk. tapi azhar sibuk nk belikan kereta plak..hmmmm..tapi nmpak bestkan tgk dak2 kecik main drum.. =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi..drummer hebat lah t ni..hihi.

Wak Gelas™ said...

wahhh toy r us mana beli ni makkk... sonoknyerr tuuu

AnneRaini said...

wak gelas: mana2 toyrus pun ada kot wak.. sy beli di alamanda.

Qhaifa Nur said...

boring2 bole kasyah tlg mainkan...
dari kecil dh diajar...besar lagi mahir kan..kan..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

wah ader bakat ni kasyah...
gaya drummer tu dah ader...

ieda said...

wahh bestnyaaa ..
bukan main seronok layie
lepas nie leh jadi artis nie ;)

miza yusof said...

Wah dah macam kelas muzik dah ni. Practices makes perfect :)

LYAfrina said...

untng bdk2 skrang. smua y org besar dia leh main kan.. cam dapur mainan kanak2 pon ade skarang...

hihi..teruja nyer dia main drum...

AnneRaini said...

kak ieda:jadi artis? no no no.tak berkenan sy. jadi musician je takpe..

lya:betul tu..kite dulu main dgn tempurung kelapa je..haha

nur anis said...

saya teringin nak beli drum tu..huhu..tapi anak buah saya pempuan..sesuai ke? huhu

abah khalisha said...

Bingit satu rumah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...