Monday, December 10, 2012

Wishlist 2013

How time flies... Rasanya macam baru jek aku buat wishlist untuk 2012 and tup tup now I am writing my next year wishlist. Walaupun mungkin ada yang akan rasa "eiii bosannya die ni nak berwishlist bagai.." but for me wishlist is the way for me to achieve my target. Kalau ada wishlist barulah tak tersasar beli barang bukan2. Dah ada wishlist barulah berdikit2 simpan duit kasi cukup untuk dapatkan barang yang dihajati. Marilah kita terus kepada apa yang aku nak tahun depan.

1. Langkawi
Eh, macam wishlist tahun lepas jer??? Haah memang wishlist tahun lepas pun. Aku plan nak gi Langkawi ujung bulan ni tapi tak dapat sbb my husband will have his final exam the fist week of January. So die xnak pergi bercuti sedangkan otak serabut nak study untuk exam. Baiklah tukar plan, pergi Langkawi end of January. Hopefully menjadi..

2. Breadmaker

Last week tetiba rasa beria sgt nak buat roti sendiri. Dulu2 masa zaman baru2 nak berjinak dgn dunia masakan (zaman sekolah sebenarnya) aku pernah try buat roti tapi xmenjadi. So bila tengok ramai yang buat roti guna BM ni menjadi maka terasa nak ada jugak seketul BM. But benda ni masih boleh di KIV dulu. Kalau banyak duit lebih boleh kot nak beli.

3. Langsir

Since last year aku tak buat langsir baru sbb takde bajet so tahun depan ni nak buat awal2. Langsir rumah aku dah setahun tak berganti. Cuma langsir yang dekat ruang tamu je boleh ganti2 sbb memang ada 2. langsir bilik tulah yang pakai dulu kini dan selamanya.. Dah naik reput dah. Nak tak nak kena jugak buat langsir baru.

4. Rumah

Teringinnya nak beli rumah. Masih mencari2 prospek rumah yang sesuai dari segala sudut. Masalahnya harga rumah sekarang tak padan dgn taraf hidup. Kadang2 rasa mcm nak je gi jumpa Najib suruh die create undang2 pemaju tak boleh letak harga sesuka hati lepas tu ejen hartanah tidak dibenarkan beli rumah. Tapi nak ke Najib jumpe aku???hehehe..

5. Baby
Kalau diizinkan Allah, tahun depan nak dapat baby baru. Doakan ye teman2..

Itu sajalah yang aku terfikir buat masa ni. Jadi, last year punya wish berjaya ke tak??? Yang tu nanti aku share yer..

p/s:Plan nak gi Universal Studio Singapore next year tak dapatlah ye sbb nak berbaby baru..hikhikhik..

11 Magic Words:

mama leen said...

saya doakan semoga semua wishlist nanti kesampaian.. insya Allah.. aminnn :)

Qhaifa Nur said...

seronok..semua dah dirancang...
no. 5 paling suka..moga ada rezeki

@izY@N said...

keinginan aku tang no 1 tu dari start kawen smpi la ni tak termakbul sebab en somi komitmen ngan study,sib baik januari ni dia dah abis..bolehla kalau nk plan..hehehe

tang yang last tu plak dah x jadi wishlist.. redha dan pasrah jela..huhu

Love Razila said...

Kite pon tgh looking BM gak ni. Elba tu rege rm300+ tp nk cari yg murah skit lagi...hahhaha nk berjimat cermat kononnyer.

*Langsir kite lagi haru, dah nak masuk 9tahun xberganti sebab kain tu xreput2 n warna maintain je..rasa berbaloi gak tempah dulu 1k+ kat Nagoya. Hehehehe tp ingat nak tukar baru gak sbb langsir pendua tu dah reput, hehehehe

wahida said...

InsyaAllah nok, segalanya akan tercapai....

mmg harga rumah sekarang melampau betul, tapi kalau nak beli, better beli cepat2..kang kalau lambat, lagi harga rumah makin naik nok...harga rumah takkan turun...

Mrs KePink said...

mudah2an termakbul... hehehe... #555

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

nak gak beli umah... tapi...mahal ya amat.... lagi2 area kl kan...

nampak gaya..kena duduk ceruk kampung la nie... tu pon mesti harganya tggi gak kan..

JunAina said...

Wahhh...whislist udah keluar so kena tanam azam betul2.

Harga rumah memang tak boleh blah sekarang nih. Mau nages tengok regenya. Akak pun dalam proses beli rumah tapi harga mak aiiii...kena cut semua perbelanjaan tahun depan.

Salam kenal...:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg berbbby tu insyaALLAH boleh tu..hihi.

FiZ said...

good luck kak.moga mendapat apa yang dihajati.:)

mrs adam said...

bestnya wishlist akhir tu.semoga tercapai semua wishlist awak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...