Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday ~ 5

Our dinner on Sunday nite...




Resepi later hokey...

Motor baru...

Hari ahad lepas, aku tetiba teringin nak makan Salmon steak so akupun ajaklah suamiku pergi Giant. Lagipun ternampak iklan dlm paper ada salmon murah kat Giant. Bila sampai sana ofkos ler jenjalan dulu ye dak... Terpandang pulak rechargable motor untuk Kasyah.. eii murahnye...Try soh Kasyah naik, die memang excited jek.. Terus suami aku kata beli jelah... Hehe, untung anak mama.. Mama ingat nak belikan basikal nanti tapi mama upgrade terus beli motor..haha..Kire advance besday presentlah ye...

inilah motornya...balik2 terus pasang sbb mama dgn papa die yang terlebih excited..haha

dah siap pasang, si kecit ni haruslah terkinja2 nak naik...dpt naik terus senyum sampai ke telinga...

Sukeeeeenye die..

So hari Isnin lepas keje kami decide bawa Kasyah main motor ni kat dataran depan masjid pink kat putrajaya tu...

Memang seronoklah die main sbb kawasan luas and die cume perlu pijak suis kat pedal tu je...





Kami memang puas hati dgn motor ni...Tengok Kasyah pon happy main motor...t akde yang lebih menggembirakan hati mama dgn papa melainkan tengok anak gembira.. Mama luv you so much..Jangan nakal okay..

p/s:Besday Kasyah papa beli basikal okay..hehe

Tuesday, February 28, 2012

Tragedi hujung minggu

Selain daripada tragedi yusry kahwin tu (tragedi keee??), ada satu lagi tragedi berlaku... Masa ni aku tinggal berdua je dgn Kasyah sbb suami aku dah pergi kelas. Biasalah hujung minggukan hari mengemas rumah.. So akupun masukler dapur nak basuh pinggan2 semua tu... Kasyah pulak aku bukakkan Boboiboy.. Eh, elok pulak si bujang aku ni main sensorang..Selalu tu merengek jek nak ngekor kemana aku pergi...

Dah siap basuh pinggan akupun jengah ler ape benda si bujang ni buat.. Senyap jek..

Hambek kau...baik punye die main lipstick aku siap masukkan tgn yg penuh berlipstik tu dlm mulut...huwarghhhhh.. rasa nak menangis okay.. Bukan sbb lipstick aku punah tp sbb habis baju dgn sofa dgn bantal dgn lantai dah kena lipstik...tak memasal nak kena ngemas balik...Tengokler muka budak tak bersalah tu...Comel tak?

Lipstick aku yang dah punah... Cemana die dpt lipstik ni sbb die pepandai amik dlm handbag aku.. Die memang tak pandai pusing lipstik tu tp boleh pulak die gi jolok lubang lipstik ni...haduilah....

p/s:gituler ragam anak....nak marah pon dah tak terkata dah...janji ko bahagia sudah..hahaha

Sebab-sebab aku tak update blog semalam...

pergh, apa punye panjang tajuk entry aku ni????Haha sukati maklah nok...Semalam aku langsung tak hapdet blog... Korang ada ke yang rindu kat aku? Ke tak kisahpun???huhu sedih..

Sebenarnyakan semalam tu memang tempoh aku meratap kecewalah... Cer korang nyanyi lagu kat bawah ni



rindu-rinduan jadi kenang-kenangan..
insanku sayang kini milik orang...
kasih dan sayang jadi benci dan dendam..
dimanakah setiamu..dimanakah janjimu..
aku kau panggil sayang
dia kau panggil sayang
mana satu mahumu.....
(pastu korang sambunglah sendiri.aku malas nak menaip dah)


kenapa kecewa? Sebab die dah pergi tinggalkan aku...Dan tak mungkin akan jadi milik aku..huwarghhh..kenapa die buat aku macam ni??? Oh Yusry! Kecewa tau aku ko kawen dgn Lisa.... Bukan sebab Lisa tu tak cun tp sebab ai minat you dah lama okay...huhuhu ai kecewa...huwarghhhh.. (poyokan..yusry kawen beria ko kecewa..ko kawen ade yusry kecewa ke??? nan hadooo)ahahahhaha...

p/s:Anuar zain takkan kawen sbb die kate die kecewa aku dah kawen dgn org lain..die kate die nak kawen dgn aku jek tp since itu tak mungkin so tak kawenlah die.....huhuhu matilah statement...hahahah

Friday, February 24, 2012

One Thousand Million Smiles




*Touched*

Thursday, February 23, 2012

Demi masa

Orang kata masa pantas berjalan..Masa tak boleh ditunggu...Kite jangan membazir masa...

tapi bagi aku..masa ni lambat ler...aku dok tengok jam dari tadi tak sampai lagi pukul 4.30. Aku nak balik ni..hehe...

Pukul 10 - hadui..lambatnye nak lunch (bukan sbb lapo tp sbb nak melepak). Takpelah baik aku kemas tray ni..byk khazanah nak kena buang...

Okay dah siap.

Tengok jam..hekeleh, baru pukul 10.15....Pengsan!

p/s:hari ni suami aku balik kursus..itu pasal tak sabar balik umah..hakhakhak

Darah naik atau naik darah?

"Kalau darah aku naik..aku meninggal."
"Kalau aku naik darah..engkau meninggal."


Aku rasakan. sesiapa yang duduk kat KL ni sgt berisiko tinggi nak kena darah tinggi...Bukan sebab salah makan tapi sbb stress. Mane taknye setiap pagi mengadap jammed dicampur dgn berjumpe dgn pemandu2 kurang ajar kat jalan raya betul2 buat hati ni jadi geram sesangat...


Tension! Tension!


Semalamkan masa aku balik keje adelah satu kete persona hitam ni buat taik dgn aku. Bukan die berak tgh jalan ye kawan2 tapi die boleh cross dari lane paling kiri sbb nak pergi lane kanan utk masuk ke simpang.. Pergh menyirap aku sbb aku ni dah tentu2 sebelah die jek. Tak masal kena brek emengency tau. Terus aku hon lepas tu aku pandang die and cakap "bongok" kat die... kalaulah nasib tak baik, memang dah berlanggar dah..

Pastukan last weekend, aku satu family naik motor nak gi pasar cari kerang. Teringinlah pulak nak makan kerang bakar. So kamipun keluar naik motor jek sbb nak pergi pasar presint 8 jek. Sedang syok laki aku bawa motor tibe2 ada satu persona hitam (persona lagi) keluar dari simpang and terus melulu masuk kat depan motor kami. Takke terkojut laki aku tu.. Kitorang ni motor tau...Ko tu kalau nak masuk pun tengok2 lah dulu ada kenderaan ke tak.. ni main terjah je. So laki akupun hon ler... Boleh pulak die kejar motor kitorang dan hon semula sambil bagi fuck... Giler sial pemandu mcm tu. Die yang salah, kite yang kena jugak... hishh...sabo jelah...

tu pasal aku kata, kalau tak aku naik darah, mungkin darah aku yang naik...Jomlah bawak basikal..jimat pon jimat..boleh kurus pulak tu...huhuhu...

dahlah malas aku nak merepek.... Kang aku beli kereta kebal, aku lenyek jek semua kereta yang kurang ajar ni..padan muka..huhuhu

p/s:Semalam citer kat mak pasal hati terluka kat opis. mak pon kata, cari ler keje lain...huhuhu.. Masalahnya, mane nak cari keje yg sesuai tu????

Wednesday, February 22, 2012

Teguran berhemah

Aku ni dah lama memerhati...Dah lama tersedar dan dah lama berfikir...Ini sekadar luahan hati aku aje..Yang kadang2 mula rasa tak kena dan meluat dgn tindak tanduk orang lain... Hati manusia lain2kan? So ini apa yang hari aku rasa...

Bila orang mula 'berhijrah', kita akan nampak, setiap kata2 die pun berubah. Semuanya yang menjrus kearah kebaikan. Alhamdulillah... seronok melihat satu persatu hamba Allah kembali ke jalanNya. Cume yang menjadi tak seronok tu, bile masing2 mula menghentam orang lain yang belum berhijrah ataupun orang lain yang salah. Bile dah selalu sangat itu salah ini salah, dah nampak mcm kau tu riak pulak. Jangan salah faham. Aku bukan cemburu ataupun busuk hati bile org nak jadi baik tp bile asik kondem orang jek, mana baiknye? Dah nampak mcm ko tu buruk pulak.

Aku bagi contoh, bile A mula pakai tudung. Alhamdulillah. Tapi kenapa mesti A kondem orang lain yang tak pakai tudung? Memanglah orang lain yang tak pakai tudung tu dah berdosa tapi itu hak die. mungkin die cume belum nak pakai tudung tp die baik orangnya...Suke mambantu orang ke..Pakaian tak melambangkan peribadi okay. lagi satu, bile nampak orang lain pakai seluar ketat terus nak kondem kata orang tu tgh practise pakai kain kafan...ape ni???Patut ke ckp mcm tu? Memang die khilaf sbb pakai seluar ketat tp utk kate die akan masuk neraka or dah nak mati ke apa ke, bukan kuasa kita. Syurga or neraka hanya Allah yang tahu...

Bile artis B kate sumthing, si A akan kondem. Bile artis C kate sumthing, si A akan kritik. Bile blogger D tulis sesuatu si A akan balas. Semua orang tak betul. Die je yang betul smpi aku sendiri tgk die yang dah tak betul. Sudah2lah mengkritik orang. Ambil pendekatan jaga diri dan keluarga sendiri supaya tak jadi macam orang lain. Biarkan selagi benda tu tak menggangu kite dan apa salahnye doakan semuga orang2 yang belum berubah tu berubah jua instead of mengutuk mengata dan menjatuhkan hukum sesuka hati.

Ini apa yang aku rasa. Aku bukan orang baik sbb tu tak sekalipun aku tegur seiapa yang buat salah walaupun terang2 ada makcik yang hisap rokok depan aku...Aku cume pandang dan berlalu.. Tak letak langsung dlm blog or fb and ckp makcik tu tak sedar diri... Rumah kata pergi kubur kata mari ke...


Peace No War!

Annual Lunch

Setiap tahun, office aku akan buat annual lunch ni..Rasanya tetiap tahun gak aku update pasal makan-makan kat opis. Yang tahun 2010 dan 2011, boleh klik kat tahun tu ye... Aku makan lunch ni hari Isnin aritu. Setahun sekali jek ofis belanja makan, haruslah layann...jom cuci mata...

aku dan rakan sepejabat tp die ni section lain...

Mr. Ambassador sedang memberi sepatah dua kata. Nasib baik memang sepatah dua kata jek..kalau tak harus berkeroncong perut..

Beratur-beratur...Jangan berebut...hahaha

Antara makanan yang ada semestinya grilled lamb yang lembut ittew, nasi goreng cina, ayam fillet, ikan fillet, sayur campur berkeju (sedap wooo), kentang bakar, jagung bakar, popia dan juga buah-buahan.. aku rasa tahun ni punya menu sikitlah berbanding dulu.. Dulu tu siap ada udanglah..meelah.. Ermmm apa boleh buat, Jepun takde bajet skrg...huhuhu

Pinggan aku...nasi amik dua sudu sudah sbb nak melantak lauk jek...kambing tu pun setahun sekali jek aku makan..time lunch nilah..hari2 lain jaaarrraaaannggg sgt aku mkn kambing..

Sebelum makan kena pose dulu...Peace!

Dah habis lunch..gi masuk buat keje...hehehe papehal..gambar kena ada..



daaaaaa....

p/s:rasa mcm nak cari keje lain....

Tuesday, February 21, 2012

Fun at Critterland

Tinggalkan cerita panas semalam..Moh kite ke cerita happy2 pula.. Yang benonyer aku nak up cerita ni pagi tadi tp dek kerana baru dpt berita kecewa lagi menyedihkan (takde kena mengena dgn hati dan perasaan tp benda tak best kat opis) so petang baru ler mood aku dtg nak update blog.

Ini kejadian hari sabtu lepas. Memandangkan ujung minggu ni suami aku dah mula kelas balik, so die cadangkan kami gi bawa Kasyah jalan-jalan. Yelah lepas ni 4 bulan aku terperap kat rumah time weekend sementara nak tunggu die cuti sem. So aku decide untuk bawa Kasyah ke Critterland. Survey internet sana sini untuk dapatkan maklumat dan nah kami terjah juga. Tiket nak masuk sini RM15 (weekdays) dan RM22 (weekend). Tiket ni Kasyah jer yang kena bayar. So setiap sorang anak dgn 1 tiket tu, dibenarkan 2 orang penjaga untuk join masuk. Kiranya mak bapak free ler... Sorryler ye..gambar agak banyak.. Korang redha jelah..hehe

Baru sampai. Mula2 masuk jumpe dengan big trampoline ni... so bolehlah korang terlompat2 macam kera kena belacan bersama anak2 korang...

Lepas tu kami terus ke bahagian kolam bola ni.. Tempat nilah yang paling Kasyah enjoy sekali... Mak bapak diepun enjoy gak..hahaha





Sempat tido jugak dalam ni..hahaha... Oh ya kat dlm ni lorong2nya adalah rendah makanya korang akan sakit pinggang sbb kena terbongkok2 nak bergerak..Dah namanya meant for children kan..

Seterusnya pergi main slide yang agak tinggi ni... Kami tak lepaskan kasyah slide sendiri sbb tinggikan so mak bapak diepun joinlah sekaki...hehe.. Cume nak memanjat pergi kat slide ni boleh semput mak nokkk...Penat tau.

Eh, eh ni sape yang terlebih gembira ni???????


Yeayyy..mama pulak slide...aku ni sebenarnye agak ngeri nak main slide2 ni...Siyes kaki aku ketar terus lepas turun slide ni..hahahaha..

Papa pulak...hehehe. Masa kami pergi ni kebetulan ada satu group Chinese kids yang agak kurang ajar tau... Dahlah diorang ni kutip semua bola yang diperlukan untuk main volcano lepas tu diorang boleh halau2 kitorang pulak.. Boleh die cakap "auntie, you cannot come here... this place is for kids and not for big auntie like you" Perghkan..menyirap jek aku dengar tapi aku buat dek.. Buat mcm budak2 tu tak wujud pun.. Padahal bapak die dgn makcik die kemain beria main dgn diorg....nasib baik aku tak balas "that balls are not yours. We pay to enter this place also. If i want to take that balls, what can you do????" Ni memang apa yang ada dlm hati akulah masa tu. Kalau ikutkan nak jek aku rampas semua bola2 tu dan teraburkan..biar padan muka...tapi budak2..biar jelah... Kasyah jangan kurang ajar dgn orang, faham!

Volcano section yang tak boleh dimain sbb sebiji balls pun takde.. Bolanye bukan yang kat dalam pool balls tu tp bola pink yang lembut..

Yang ni pulak boleh main tembak2 bola buat again no balls for you to play this since all the balls goes to that rude chinese kids.

Jom pergi main kat kolam bola yang lagi best ni drpd layan budak2 kurang ajar... Kasyah lebih enjoy kat sini.. Kat sini pon ada slide jugak tp kecik jelah and die boleh main sorang2 tanpa perlu kami join slide sekali..

eh, anak mama ni nak menari zapin ke????



Ni lagi satu section yang memang utk toddler tp Kasyah still lebih suka main kat bola banyak2 tu...


Nak naik jugak mama die ni... tak sedar diri sungguh...hahaha

Dah jom balik...Kami habiskan masa 2 jam kat sini. Lepas tu kami terus pergi ke Mines sbb Kasyah tak makan lagi..

Lupa pulak aku nak bagitau, Critterland ni terletak di bangunan the Heritage kat sebelah mines tu... Senang jek nak cari tp parking heritage tu RM5 per entry ye...Kalau nak parking kat mines boleh jugak sbb ada tunnel utk ke heritage tp letihlah nak jalan..hehe. Kalau nak datang sini jangan lupa bawa stokin sbb stokin wajib...

daaaaaaa...

p/s:suamiku kursus 3 hari sampai Khamis so aku single 3 hari ni..hahahaha

Monday, February 20, 2012

Entry khas untuk Mann

Pagi tadi bile aku check kat bhgn komen, ada komen yang perlu aku approve. So akupun bukaklah and alih2 ada satu komen yang aku rasa bersifat kritikan or teguran mcm tak puas hati dgn satu entry aku. Entry yang mana? Entry ini. Sejak aku post entry tentang pengalaman pahit aku di hospital putrajaya aku dapat banyak feedback cerita tntg pengalaman mereka. And entry tu pun byk dpt hit drpd google search.

Mula2 aku dapat satu komen (rujuk komen sebelah bawah) and then lepas lunch aku dpt lagi satu komen yang menunjukkan si penaip komen ni still tak puas hati. Lepas baca komen yang first tu aku malas nak amik kesah tapi masuk komen yang kedua rasa mcm si Mann ni ada masalah pulak...Tu yang aku up entry ni je.

Okey meh sini aku komen balik ape yang budak Mann ni komen. Die kata kalo anak nak kena amik darah, kenapa tak tolong pegang anak tu mcm contoh komen yang sblm ni.. Meh sini aku nak bgtau. Macam kes aku ni, memang suami aku yang pegang Kasyah and MA bodoh tu cuma pegang tangan Kasyah nak amik darah and dah lama cucuk jarum pon still tak dapat darah lagi. Suami aku tegur tu sbb die dah lama dok pegang Kasyah tau tak. lepas tu, bile nurse lain take over, terus die halau kitorg keluar and kata parents are not suppose to enter that room and biar MA buat keje. Ceh, ckp putar belit. Mula2 dok sibuk suruh parents pegangkan anak. Bile dah kena tegur terus kata tak sepatutnye mak bapak masuk kat sini.. APA KES????? Dah lah tu, halau kitog siap tolak2 tengking lagi..itu etika pegawai perkhidmatan ke tu???

Yang seterusnya die kata, "PENJAWAT AWAM DI PUTRAJAYA ni telarrrrlalu educated (katakan)..Semua nak komplen,". Well fyi aku bukan penjawat awam di Putrajaya. Aku cuma resident di Putrajaya... Aku kalau nak gi dptkan rawatan kat klinik ke sepital kerajaan ke kena bayar tau. So kat sini aku nak jelaskan org bukan suke kondem orang kerajaan tapi kalau org komplen tu sbb org tu buat keje tak senonoh..tak betul...tak telus.. Tu pasal org komplen. Ada faham. Macam kes aku tu, dah terang2 kami ni kena halau siap kena tengking bagai, dah tu tak boleh komplen ke? Dah terang2 MA tu tak reti buat keje, still nak consider sikap sendiri yang tak boleh tolerate ke? Aku tak bawak pon kes ni ke Pengarah Hospital tau tp my husband yang ajukan hal ni itupun after almost a year pada Pengarah Hospital. Bukan nak suruh budak MA bodoh tu kena buang keje tp nak die berubah supaya die tak buat lg benda ni pd org lain...

Panas! Panas! Second komen pulak..

Die kata Penjawat awam kat putrajaya ni selalu kena komplen.. Kononnya sbb Mak Bapak yg dok kat Putrajaya ni dah terlebih pandai... Well, kalau ko tak buat salah, takdenye kena komplen bagai.. Tapi kalau dah buat salah tu, terima jelah... Ko boleh suruh mak bapak ni terima je or senang citer tolerate ler tp korang yg kena komplen ni takleh nak tolerate pulak... Confuse kejap... Oh lepas tu, die kata mak bapak suke salahkan sekolah bagai..yang ni aku no komen sbb aku lom ada anak sekolah tp kalau ko baca semua experience aku berdepan dgn taska, ko tau aku jrg komplen and selalu terima saja kecuali benda yg betul2 dah menyusahkan aku....kalau aku komplen pon dlm blog je..bukan aku ckp depan2 sbb malas nak panjang2kan cerita..

pastu die citer pasal situasi kat sepital putrajya tu... Yang ni pun aku malas nak komen. Cume aku dpt satu kesimpulan iaitu si Mann ni keje gomen bhgn perkhidmatan di mana mutu kerja die adalah sgt teruk yang menyebabkan die asik kena komplen jek dgn customer... Sbb tu bile baca entry aku die jadi hangin and memberi komen2 membela diri and menyalahkan org awam... Best tak konklusi aku?? Jangan mara haaa... ni aku agak jek...Dah ko cam tak puas hati jek org komplen2 ni.. Semuanya pon ko soh tolerate terima jek...Yelah anak aku, aku jaga..anak ko, ko jaga ye dak...

Tapi yg rasa cam kelakar jek bile die kate kurangkan komplen tingkatkan prihatin... Bile kite komplen tu sbb kite prihatinlah..nak korang yg salah buat keje ni berubah.. supaya orang lain tak kena benda yang sama.. itu pasalla komplen sbb prihatin... Kalau ko punye keje bagus..takkan ler sesuka hati org nak komplen..ye dak???Kalau ko keje kfc pun, kalau dah buat salah, kena komplen gak..KFC bukan penjaawat awam..kesimpulannya die senang jek, buat salah kena komplen.. buat baik semua org puji.. Siap rekemen lagi..kan?kan?kan?

daaaaa....

p/s:kalau anak ko sakit tenagh2 malam, jgn tunggu takut melarat... Dibuatnye anak ko tibe2 membiru, sape nak jawab? Takkan nak tolerate gak.. Akai ada????

Ayam Ala Bali

Kadang-kadang buntu kepala otak ni nak masak apa... Nak masak lemak, rasa cam tinggi kolestrol, masak kari macam bosan pulak, nak masak sambal, asik sambal jek... pi mai pi mai tang tu jugak... Kebetulan last week nampak pulak resepi Ayam Ala Bali dekat blog Kak Madiha terus rasa boleh cuba ni. Resepi asal daripada blog dianaskybluemelleymey. Bila dah masak hasilnye memang sedap... Aku siap jilat2 jari makan sambalnye..Serius wa tak tipu lu maaa...

Meh sini aku share resepinya tapi seperti biasa mestilah aku olah2 ikut bahan yang ada. Mintak halal ye Kak Madiha, sy C&P je resepinya...

Ayam Ala Bali

Bahan²
950 gm ayam yang telah dibuang kulitnya dan dipotong kecil
1 inci halia _ dihiris (aku blend sbb dah ada yang ready blend punye)
1/2 inci lengkuas _ dihiris (tak letak)
2 batang serai _ dihiris menyerong
2 - 3 helai daun limau purut _ dimayang / dicarik²
Bawang besar _hiris (aku tambah)
Cili merah _ hiris (aku tambah)
Tomato _ Hiris 12 (aku tambah)
Serbuk kunyit
Garam
Minyak untuk menggoreng

Bahan² Kisar ( Kisar menggunakan food processor )
10 ulas bawang merah
6 ulas bawang putih
6 tangkai cili kering ( boleh ditambah atau dikurangkan mengikut citarasa masing² )


Bahan² A
2 tbsp ABC soy sauce (aku guna Jalen)
2 tbsp sos tomato Maggi (Tak letak)
2 tbsp sos cili Maggi (guna life)
1 tbsp sos manis ABC (aku tambah)
1 tsp perencah pati ayam Tumix
Gula merah secukup rasa _ boleh juga menggunakan gula melaka (letak sikit jek)
Garam jika perlu


Cara²
1. Lumurkan ayam dengan serbuk kunyit dan garam. Panaskan minyak yang banyak.. Goreng ayam sehingga masak tapi jangan terlalu kering.. Angkat dan toskan.. Ketepikan.
2. Di dalam kuali yang lain.. panaskan sedikit minyak ( boleh juga menggunakan kuali dan minyak gorengan ayam tu tadi.. tinggalkan sedikit minyak tu untuk menumis ) dan tumis bahan² kisar hingga terbit aromanya. Kemudian masukkan halia dan lengkuas.. Tumis lagi hingga pecah minyak. Masukkan serai serta daun limau purut dan tumis lagi seketika hingga wangi. Masukkan sekali bahan2 (aku tambah) masa ni.
3. Tambahkan bahan² A dan gaul rata. (aku tambahkan setengah cawan air masa ni sbb memang prefer ada kuah sikit) Setelah mendidih dan sedikit pekat.. bolehlah dimasukkan ayam goreng tadi dan gaul rata.
Masak seketika dan sesuaikan rasa. Tutupkan api dan sedia untuk dihidang bersama nasi putih panas.

Cubalah..memang sedap..kompem akan buat lagi lauk ni...hehe

daaaaa...

Friday, February 17, 2012

Marble Cheese Brownies

Mood rajin datang....hehee

Malam tadi gigih aku godek2 tepung untuk buat Marble cheese Brownies ni.. Plan asal sebenarnya nak buat kek karamel tu tapi cari punya cari aku takde loyang yang sesuai pulak nak buat kek tu... So since semangat nak buat kek tu tengah membara, aku teruskan dengan projek marble cheese brownies saje memandangkan bahan2 pon ada termasuklah cheese yang agak berkurun dok dalam peti ais.

Tadaaaaa...baru lepas kaluar ari oven... Rasanya nilah brownies aku yang paling jadi..cume tekstur kek die tu agak rapuh. Mungkin sbb aku guna marjerin je kot...

Selepas dipotong...Aduh mengancam sungguh...Korang rasa tergoda tak???

Dan lagiiiii... "erm dappp" bak kata Kasyah setiap kali aku suap kek ni...hihihi...Budak kecik tak pandai menipu tau...

Nak resepi ke? Boleh klik sini.

daaaaaa...

p/s:puas dpt mkn nasi beriani yang dah lebih setahun aku tak rasa..hehehe..mood skrg:kenyang

Wakenabeb!

Pagi tadi one of my collegue bagi gula2 jelly sbb bos dpt souvenier dari sumbodylah.. Okay, aku ambil jek gula2 tu tanpa was2...

Inilah gula-gulanya...nampak mcm normal jelly candy mcm yang lain2 jugakkan???


tapiiiiiiii...



Bila aku makan, mula-mula masuk mulut.."erm manis" alih-alih "eh, apsal pedas semacam ni?????" Laaaa..rupanya gula2 tu perisa lada sulah...Korang bayangkanlah, makan gula2 perisa lada...Tak boleh blah betul..

Bile die cek rupa2nya, gula2 tu pemberian lembaga lada Malaysia, Kuching Sarawak...Patutlah perisa lada...huwarghhh...spoil selera okay..

Korang pernah ke makan gula2 perisa lada?????

p/s:tak sabar nak tunggu lunch, nak makan nasi beriani...huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...