Thursday, January 17, 2013

Misteri tgh malam

Tak aci tau korang teka gambar aku tu umur 25 ke atas.. Gambar tu dah lama hokeh. Masa aku umur 19 thn. Upper 6 lagi masa tu.. huhuhu ker korang nak kata dulu kini dan selamanya aku maintain jer??? Korang nak kata gambar tu mcm baru lagi and aku nmpk sama??? Hah cakap cepat kalau tak mak sentap..hahaha takdelah acah je. Sorang jek teka agak mengena..hehe.. Saja suka2 jek sbb semalam mmg tak bape rajin nak berblog. Aku gi BW pun secara silent mode jek..huhu.

Okay berbalik pada tajuk, malam tadi entah kenapa aku rasa seram.. Orang kata kalau dah seram tu ada something..chooiiii betullah. Malam tadi aku tido agak awal. Pukul 10 dah masuk bilik tido. Akupun tak perasan pukul berapa suami aku dgn Kasyah masuk tido jugak. Aku cuma terjaga bila my husband tutup tv. Hah masa tulah bila dah terjaga tu aku dengar bunyi ketukan. Macam ada orang ketuk pintu umah sbb bunyi tu bukan orang ketuk paku kat dinding tp lebih kepada bunyi benda tumpul (tangan or kayu) diketuk pada dinding yang tebal. Mula2 aku mcm nak wat dek jek tp bila kali kedua bunyi tu kedengaran lagi, tetibe rasa seram. The best part adalah bunyi tu sekata tau.. contohnya die ketuk 6 kali pastu senyap pastu 6 kali lagi pastu senyap pastu 6 kali ketuk lagi.. Aku nak fikir yg org atas punya pasal tp takkanlah sekata jek bunyinya kalau ye pun org atas mengetuk tgh2 mlm.

Lagipun bunyi tu mcm dtg dari depan umah. Takkan ada org nak merompak pulak. Kalau nak merompak buat pe ketuk pintu. Aku nak jek bangun gi jengah pintu tu tp sebab dah terseram so aku terus pejam mata and Alhamdulillah lena sampai pagi...

Korang rasa tu apa ek? yang buat aku jadi tak sedap hati tu sbb ketukan tu sekatalah weh.. sampai sekarang dok terngiang2 lagi ni...dahlah minggu depan kena tinggal dgn laki sbb die outstation..huhuhu

p/s:harini ada mkn2..best.

9 Magic Words:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

saya baca pun rasa seram jer

nuyui a.k.a miss YUI said...

erk..jeng jeng jeng..

ct cheery said...

alah..salah counting lah sis..siyes maintan aje awet muda..haha
seramnyer....husband xde g tidur hotel sis..hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

seram pulak...saya kalo dengo bunyi gitu memang cepat bagitau hubby suruh dier yang bukak pintu...nak gak tengok kalo sorang memang tak la kan...
ni link blog lizz yang baru...sajer nak bagitau http://haslizalizz.com/

ieda said...

aduhhh seram lak ..
tapi akak selalu je rasa seram macam nie dikk
sbb hubby akak selalu naik rumah kul 12 tgh mlm macam tuu ..
kadang tuu akak gi turut di belakang rumahh .. lagilah ( bengkel hubby di belakang umah tuk akak )

ieda said...

aduhhh seram lak ..
tapi akak selalu je rasa seram macam nie dikk
sbb hubby akak selalu naik rumah kul 12 tgh mlm macam tuu ..
kadang tuu akak gi turut di belakang rumahh .. lagilah ( bengkel hubby di belakang umah tuk akak )

fatin amalina husna said...

husna kalau dpt taw ada benda mcm tu mula lar nk p tgk..rasa x puas hati jaa..mengacau ketenteraman org..haha..

LYAfrina said...

org btukang di malam hari kot//
heheh ( utk buang rasa seram tu)

nanakimie said...

hubby sis xdengar?pelik jgk bnyi ap le tu,hee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...