Tuesday, February 19, 2013

Kidz Paradise

Lambat aku bersiaran sekarang ni. Sejak2 bos bagi berita gembira, kerjapun makin bertmabah. berita gembira datang pakej dgn extra kerja..huhuhu. Dah petang baru da masa nak belek2 blog. nak karang2 cerita. Tak kisahlahkan. Rmaai jugak yang tanya apa berita gembira tu. In sha Allah nnti aku share ye. Sekarang jom kite tgk gelagat si bujang aku ni bermain2 bersuka ria. Bulan lepas groupon ada buat sale utk Kidz Paradise ni. Alah tempat main utk kanak2. Dek kerana harganya murah iaitu cuma RM10 je seorang so akupun belilah kupon tu. Aku beli 4 kupon tau. Lagi 3 tu boleh guna masa anak sedara aku dtg cuti sekolah nnti.

Kami pergi sini masa cuti hari wilayah haritu. Tak ramai orang sbb cuma org KL dgn Putrajaya je yang cuti. kami sampai sana pukul 10.40 pagi. Masa tu takde orang lagi. Kasyah budak first yang sampai. Kat sini hanya anak2 je yang kena bayar. Satu tiket kanak2 2 dewasa boleh temankan. Kalau takde kupon harganya RM38. Agak mahallah sbb kat Critterland baru RM22. Tapi with kupon no hal..hehe

Apekbendalah yang aku membebel ni. Kasyah memang tak sabar2 dah nak main. Tak lama lepas tu barulah ramai budak2 lain datang.

Benda pertama die main boal2 nilah. Kemain suka die berenang2 dlm bola. mak pak diepun suka gak..hahaha

Lepas tu main kat pasir tiruan ni pulak.

Main kat ride pusing2 ni pulak.. Keje die berlari jelah dlm ni. Kejap main bola, kejap slide, kejap pasir. Ikut suka dia.


Tengok! Nak ajak amik gambar dgn mama pun payah. Korang nak tau, sepanjang kat sini, Kasyah langsung tak minum or makan. Bila tanya nak air tak, die buat dek je. Air tak nak makan apatah lagi.

Masa kami pergi ni hari Jumaat so suamiku kenalah pergi sembahyang Jumaat. Sebelum tu kami take turn pergi lunch sbb Kasyah mmg langsung tak nak keluar dari tmpt ni. Lepas dah makan, suamiku terus keluar gi solat and aku setia menanti Kasyah dlm ni. Lepas suamiku balik semula, Kasyah masih tak nak minum or makan. Sibuk betul die main. LAst2 sebb dah pukul 2 lebih kami decide nak balik jugak. Terpaksa angkat jugak Kasyah bawa balik. Mengamuk die nak main lagi. Hah kan aku dah kata Kasyah ni jenis tak puas kalau main sesuatu tu. Dah 4 jam dok dlm tupun tak puas jugak. Parah2.

Kepada sesapa yang nak pergi, tempat ni dekat The Mines. Buka dari 10 pagi hingga 10 malam. Komfem anak korang seronok..hehe

daaaaaa..

p/s:Tak sabar tunggu Jumaat.

11 Magic Words:

mama leen said...

wah bestnya... bleh la pegi nanti.. kalau takda kupon berapa rm tu? tq

Kesuma Angsana said...

budak2 mmg sukalah tempat2 mcm ni

Penghuni 60 said...

asiiiiknya..
^_^

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh syok sungguh kasyah..sampai 4 jam pon x puas ye.. hehehe

wahida said...

wah...bukan main kasyah...sampai x ingat mkn minum yer...

Kniedaz said...

Kalau anak2 akak gi situ pun mesti takmo balik...huhu..jenuh nak menarik bila nak ajak balik

mrs adam said...

ha best kan beli kupon.jimat2,hehe
ingat nak beli gak kupon ni,tp husband slalu je xde masa nak bawa.huhu

SweetLikeWhat said...

seronok die dpt main ye..
k.anne muka berseri-seri lah dalam gamabr ni ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk spt maknya yg suka ni..hahha

AnneRaini said...

aniz:ye ke berseri2? flash kamera kot..hehehe

QA's ~ mamapapa said...

syoknya :)) lama x bwk budak2 ni pg playland :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...