Friday, February 8, 2013

Langkawi- Part 2 ~ Laksa tepi pantai

Sambung lagi... Selepas menyegarkan badan, pukul 3 barulah kami keluar. Itupun sebab dah janji nak tukar kete semula. Aku amik waja je. Sebelum tu singgah dulu kat Idaman Suri nak survey harga barang. Homestay yang aku duduk tu kat jalan ayer hangat jadi kalau nak ke Kuah memang lalau Idaman Suri dulu. Maaflah ye, kat Idaman Suri takde gambar sbb tak boleh bawa kamera. Lagipun masing2 sibuk nak memilih dan sibuk juga pantau Kasyah. Tak lama pun kat dalam tu sbb plannya cuma nak survey je dulu. Esok baru beli.

Lepas dah memorize harga barang, kami terus gi tukar kete. Jam pun dah pukul 4 so kami terus ke pantai belakang airport nak makan laksa. Hajat nak makan laksa power tapi tak bukak so makan jelah kat gerai2 laksa yang ada.

Duduk bersantai dibwah pokok ditepi pantai.. Memang syok woo.. Kasyah pulak tido masa ni.

Sementara menunggu laksa sampai. Aku order laksa dgn pasemboq tapi takdelah sedap manapun. Sedap lagi laksa yang aku buat..hhahaha..

Indahnya ciptaan Tuhan.. Cantik kan pantai ni.

gunung mat cincang.. Sayup2 je nampak pelantar kat puncak gunung tu.

Lepas makan, kami terus ke Pantai Cenang. Hajat hati nak bagi Kasyah mandi laut tapi masya Allah panasnya cuaca kat situ. Walaupun dah pukul 5 lebih tapi masih panas mcm tghari. Takkan nak biar jugak Kasyah mandi. So kami pujuk die ajak mandi esok pagi.

Ini budak dah beria nak mandi bila nampak laut.




My Beloved mommy and daddy.. Seronok Abah dapat jugak die sampai ke Langkawi.

Gemuknya aku... huhuhuhu Mencik tau sekarang dah gemuk so gambar dah tak cantik..huhuhu

Disebabkan plan nak mandi laut tak jadi kami terus ke Haji Ismail Group untuk survey barang lagi. Ramai betul orang sbb hari ahad tu orang tak balik lagi. Ramai yang balik hari isnin. Kat situ aku sempatlah sambar kuali Tefal harga RM74.90 dgn pemanggang ajaib saiz 36inci harga RM79. Yang tak bestnya, kuali Tefal tu lagi murah kat Idaman Suri tau. Aku baru perasan esoknya. RM62.50 je. Huwargh dah rugi RM12.50.. Mencik.Sekali lagi langsung takde gambar masa shopping sbb anak kena jaga maaaa.. Kang dilanggarnya segala pinggan mangkuk, mau menangis aku..

Lepas siap shopping, dah pukul 7 kamipun terus ke kedai makan untuk dinner. Makan kat area Kuah jugak tapi tak sedappun..huhuhu. Balik umah terus sbb dah penat. Malam tu aku tido awal pukul 9.30 dah tido.

Sambung lagi.....

p/s: Petang ni nak balik kampung..yeay yeay.

8 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh bestnyer makan laksa sambil menikmati angin sepoi2 bahasa...

Rin Maira said...

sonoknyaa.........rinduu nk pi langkawi......



ehehe..jumpa gak 'umah' akak ya...yer..akak gee le nih.....

wahida said...

x de la gemuk mana ko nok...aku tgk sedang elok dah tu...

Qhaifa Nur said...

masa akak pergi dulu..kita orang makan laksa tapi dekat airport...sedap juga

Love Razila said...

Anne, semalam berapa rm eh ur homestay...never stay homestay kat Langkawi sbb kite pergi pon bukan reramai...paling rmai pon 8 orang included kanak2 2orang tu pon 3bilik hotel kami book. Hehehe mana tau lepas ni pergi nak hangkut gerabak ketapi ker...lagi untung kan duduk homestay =)

AnneRaini said...

zila:homestay tu sy byr RM300 utk 3h2m. Kalau peak time kena tambah RM100. Kalau umah yg ada aircon, RM350 utk 3h2m.

SweetLikeWhat said...

tak gemok lah k.anne..muka maintain comel jek.. ;)

fatin amalina husna said...

haha..buat sendiri lg la sedap kak..xpaa..feeling makan tepi pntai..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...