Wednesday, February 13, 2013

Langkawi -Part 5 ~ Oriental Village

Hallu hallu..Assalamualaikum semua.. Hari ni mesti ramai yang cuti lagi. Aku pulak tak cuti sbb haritu dah cuti lama. Pastu cuti lagi sbb Kasyah berjahit tu.. So no more cuti2 sesuka hati ye. Jom sambung lagi cerita Langkawi. Lepas menggedik ambil gambar kat Telaga Harbour tu kamipun terus ke Oriental Village. Memang tak plan nak naik cable car sbb bapak aku takleh naik due tu his sakit. Kami just nak jalan2 jer tunjuk tempat kat Abah. Masa kami sampai tu kebetulan memang cable car tak boleh naik sbb angin kuat sgt. Ramai gak org berlonggok kat bawah tu tunggu bila cable car boleh beroperasi semula.

Sampai2 je mesti ambil gambar kat sini.. Mesti tau..haha

eh, ni apasl semua melepak ni? Baru masuk dah penat ker?

Mana taknya, masuk2 dah nampak playground ni. Mestilah terencat perjalanan sbb si kecik ni takkan nak pandang jer.



Dah2 jom sambung jalan.

Ajak Kasyah tengok rusa. Aku rasa dulu2 siap ada arnab lagi tapi skrg takde dah. Elephant pun tak nampak. Dulu aku pergi siap nampak elephant tgh makan lagi..

Kami singgah jugak kat restoren yang menempatkan harimau. Mula2 ingat nama restoren tu harimau rupanya mmg ada harimau betul. Die letak dlm bilik kaca tapi harimau tu tak nampak kite. Kite je nampak die. Malangnya tak boleh ambil gambar sbb takut flash menggangu harimau tu..

Kasyah sibuk ajak berjalan lagi.. Nak tahu kenapa die tarik aku?

Mak abah berdating..hehe

Sebab ni ler Kasyah tarik tangan aku. Nak ajak main slide.. Ada budak omputih tgh main kat sini jugak. Boleh die kata "sibuk jer" kat budak tu..hadoilah. dahlah die yang dtg menyibuk tapi budak tu yang kena sibuk die..hahhaa nasib baik org putih tak faham..hehe

Lepak lebih kurang sampai pukul 11 kami pun blah.. Menuju ke next destination.. Sambung lagii...

Daaaaa

p/s:gassssyyyyy

9 Magic Words:

SweetLikeWhat said...

hahaha..macam2 kasyah ni..tomei..

Love Razila said...

Loh...sampai part berapalah gamaknyer ni. Hehehhe...kacau betul selagi xhabis baca bab langkawi ni =)

Nieyl said...

Singgah petang kat sini :)

nur anis said...

langkawi...seronoknya...:)

mrs adam said...

kasyah comel la.debab2 gitu.rasa nak cubit2.haha
nama pon budak kecik kan,kat langkawi pon nak main playground,padahal byk je kan kat putrajaya tu,hehe.sama je ngan anak2 saya

ieda immi said...

dah lama akk x terjah sini
x tahu adik ke langkawi
bestnyaaa
dah lama juga akak x sampai sini
memang kena pergi lagi nie ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kemain kasyah main..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cakap pasal cable car... tetiba je rasa nak naik lagi.... hehehe

fatin amalina husna said...

oriental village tmpat cable car..husna 1st time naik hari tu..teruja tp takut..haha..

rusa tu bleh kasi mkn kan..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...