Thursday, February 14, 2013

Langkawi - Part 7 ~ Makam Mahsuri

Kena gak habiskan citer Langkawi minggu ni.. Kalau tak citer lain sume tertangguh..hehe. Lepas makan nasi kami teruskan lagi perjalanan. Destinasi berikutnya adalah ke Makam Mahsuri. Semua tempat terkenal kat Langkawi kena pergi sbb aku nak jugak abah rasa pergi tempat2 tu walaupun kami dah pergi sebelum ni. Sebelum masuk kat dalam sempat lagi gi membeli minyak gamat kat kedai2 kat luar tu. Sape2 yang nak beli minyak gamat, better beli kat kedai luar makan mahsuri ni. RM8 15 botol. Kalau tempat lain RM10 12 botol.

Jom masuk. Harga tiket dah naik. Sebelum ni pergi RM5 je skrg dah RM7 Tapi takde orgpun yg jaga kat pintu masuk. Kalau takde tiketpun takpe agaknya..

Sedekahkan al-fatihah di sini.



Masa ni cuaca memang panas giler. Nampak ada org jual kuih mari kita beli. Beli 3 bungkus kuih karas dan sebungkus kuih ros. Rugi tak beli byk2 kuih ros tu sbb sedap weh.

Penat dah jom layan kuih karas dulu.

Lepas dok dalam ni lebih kurang sampai pukul 2 kami teruskan perjalanan ke pekan kuah. Misi utama datang Langkawi adalah shopping maka lepas dah melawat semua tempat penting, kami pun pergilah Idaman Suri. Semalam dah survey so hari ni adalah hari grab dan bayar. Nnti dihujung2 entry aku tunjuk apa yang aku beli eh. Kami tak ambil gambar sbb busy pilih barang. Bila dah pilih kena cek pulak. Lepas dah pergi Idaman Suri kat ke HiG pulak. Shopping lagi dan lagi. Dah penat shopping kami pun balik ke homestay. Penat dah...tapii... Tak habis jalan lagi. Pukul 6.30 kami keluar semula.. Ke mana???? sambung lagi daaaaaaa..

p/s:perut masuk angin..

5 Magic Words:

ieda immi said...

sib baikk akak pernah sampoi sini dah .. masa pergi dulu tempat nie biasa sahaja .. skrg dah nampak lain ;)

fatin amalina husna said...

langkawi is the best..hehe..

part 7 dh?? jauhnya husna ketinggalan..huhu..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

xpernah masuk makam mahsuri lagi..... huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak pnh p makam ni..

SweetLikeWhat said...

aritu pg langkawi tak pg pun makam mahsuri ni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...