Friday, February 15, 2013

Langkawi - Part 9 ~ Restoran Wan Thai

Lepas dah berposing2 kat dataran Lang, kami terus ke restoran Wan Thai. Restoran yang ramai sgt rekomen kata sedap. Disebabkan bukan selalu dtg Langkawi mestilah kau ta hingin melepaskan peluang begitu sahaja. Malam semalam tak dapat makan maka mari kita makan malam ini. Restoran ni sentiasa penuh dan kau kena masuk tanya ada kosong ke tak sbb kalau tgk dari luaran mcm takde harapan kau akan dapat seat. Jom tengok apa yang kami order.

Siakap stim limau. Pergh memang sedap hokeh. Masih teringat2 kesedapan hirupan kuah stim ni. Nasib baik segan kalau tak dah masuk dapur tanya resepi..ekekeke

Kailan ikan masin sebagai sumber vitamin. Standard ah makan kailan.

Tomyam campur. Yang ni aku cuma boleh kata boleh tahan sedap sbb aku pernah makan yang lagi sedap dari ni. Tapi kau hirup kuah diepun layan beb.

Udang masak ntah apa letak gajus. Yang ni memang sedap jugak. Rasa mcm nak marah udang tu kenapa kau sedap sgt..hehehe

nasi die berbentuk comel tapi tak cukup terpaksa mintak nasi tambah. Nampak sgt laki bini pelahap sbb kami je yang tambah nasi. yang lain2 tak..hahaha

Ksayah pulak layan tido. Masa tengah makan die bangun tapi die tak berapa nak mkn agaknya sbb mamai lagi.

Overall memang sedap ah. Total makan RM90++ (tak ingat sebenarnya). Puas hati sbb sedap.

p/s:dapat berita gembira lagi. Bulan ni bulan berita baik..hehe

13 Magic Words:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

masa g langkawi, ada gak makan kat situ... sedap gak.. mmg layan tomyam..... :)

mrs adam said...

peh mmg nmpk sedap!lepas tu tgk harga mcm tak mahal sgt je,kalau kat kl mkn mcm tu lg2 kat kedai2 glamer boleh jadi seratus lebih tu

FiZ said...

mcm pnh pg tp tah...ingat2 lpa..hehe.

kak...pe good news tu?cite la..hee

Ismaliana Sulaiman said...

seronoknya anne dapat pi langkawi.. akak plan hujung tahun nak pi dgn mak ayah harap2 kesampaian lah hendaknya....


p/s: rinduuu kamu!!! :)

fatin amalina husna said...

alahai kak..sedapnyaaa..
terliur malam2 nih..>.<

aik..berita gembira?? apakah?? =D

yan's cottage said...

nampak pun semua best2....makanan kat sini ye....nanti boleh singgah makan kat sini pula....selalu pergi dok kat hotel so...makan pun kat situ je....

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

nyum2 terliur kiter...kailan ikan masin tu sangat mengiurkan betoiii

SweetLikeWhat said...

wah..sedapnye..terliur pagi-pagi nih..

wahida said...

aku gi langkawi dulu x berkesempatan mkn kat situ...huhu...

terliur aku tgk ikan steam tu nok...perghhhh...tangkap leleh...

Cho Zila said...

tak sempat makan kat situ .. ramai kata sedap .,.. masa akak gi tutup lak.. nampak gambar cam sedapjer..

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk sedap maknnya..

Rin Maira said...

woww wee cedap nampak semuanyaaa

Kesuma Angsana said...

sedap tu. maaf lately kebusyan & x dapat nak ber BW sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...