Wednesday, February 27, 2013

Pengumuman...

Assalamualaukum...

Mula-mula rasa mcm tak nak bagitahu dulu tapi rasanya eloklah kot kalau aku bagitau..hehehe. Sapa yang ada fb aku mungkin dah tau (eh tapi rasanya tak ramaipun yang ada fb aku..hehehe).

Baiklah marilah aku berkongsi berita gembira dengan rakyat jelata sekalian..Alhamdulillah, tahun ni Kasyah dapat adik...hikhikhikhikhikhihkhik...gelak malu2 kucin. Sekarang ni kalau ikut perkiraan aku, my pregnancy dah masuk 7 minggu. Minggu depan genap 2 bulan. Tapi seriusly aku tak pergi klinik pun. Cek sendiri je. Bila dah positif dahlah. hahaha. Bukannya apa yang dulu tu bila aku gi klinik doktor tak cek akupun. Die cuma kata okay je. Buat sakit hati aku je gi klinik kalau aku tau die cuma nak ckp okay. So this time, dah positif kite tunggu je bulan depan aku gi klinik buat buku merah..hehehe.

Sebenarnya masa mula2 tu aku dah putus asa jugak. Yelah masa pregnantkan Kasyah, belumpun sampai tarikh yang sepatutnya aku period aku dah cek and the result was positif. Tapi kali ni the day yang sepatutnya aku period aku cek tapi resultnya negative. So aku redha jelah tunggu bila period nak dtg. Lepas 3 hari period masih tak dtg. Baiklah mari kite buat test lagi. Hasilnya, masih negatif. Kecewa tau so tunggu juga kot-kot period. Tapi lepas 5 hari masih tak period jugak. Hadoi saspennya. Gi beli lagi pregnancy test sbb aku ni jarang sgt lewat period tau. Bila test kali ketiga still negatif tp lama2 nmpk second line yg sgt sgt sgt sgt kabur. Fuh tak membantu langsung sbb ala2 tak nampak jugak..hahaha. Pasrah jelah.

Genap seminggu masih tak period. Wah ini tak boleh jadi. Paksa laki gi beli tester lagi. And this time memang sgt clear lagi nyata 2 line pregnancy tu... Sengih tak boleh nak ckp..hahaha. Terus claim susu Anmum kat husband esoknya..hahaha. So nampakkan perbezaan dulu dan sekarang. Boleh tak nak gedik sbb berbeza tu maknanya this time pregnant baby girl??? hahahaha.

 Sekarang ni selera memang tak menentu. Loya2 tu jgn ceritalah. Sepanjang masa rasa loya. Cuma muntah dgn tak je. Ada masa aku boleh kawal muntah tp ada masa tak boleh. Pening tu mmg all the time. Last aku mkn nasipun last week. Skrg ni tgk mknn pun loya. Fikir pasal makanan pun loya. So korang yg share gambar mknn tu mmglah aku tak terliur..hahaha.

Beza pregnant kali ni, perut aku besar cepat. Skrg ni perut dah mcm pregnant 3 bulan. Pelik gak awatlah perut ni buncit sgt tp mungkin sbb baby girl kot..hahahaha gedik lagi. Seluar sume tak boleh pakai so skrg aku dah mula pakai seluar pregnant. Overkan tapi nak buat camne dah gitu jadinya.

Doakanlah semoga baby aku ni baby girl..kehkehkeh. Taklah doakan aku berjaya harungi pregnancy kali dan baby aku selamat. Senang citer aku mohon semoga segalanya dipermudahkan. In Sha Allah.

p/s: Perut lapar sentiasa tapi tekak loya.. nangis boleh???

17 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2.. tahniah akk syg..amiiinnn..

mama leen said...

wee wee bestnya.. tahniah..

Kesuma Angsana said...

tahniah & jaga diri ye

Rin Maira said...

tahniah yaaa

adarnadzmie said...

tahniah anne...take care..:)

nn lylyn said...

wah tahniah =)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh tahniah..... jaga kandungan baik2 ye..

nampaknya... kalau singgah blog ni jugak... akan susah laa nak tgk pic makanan seperti selalunya kan.. huhuhu

xdapat laa kami nak telan liur je tiap kali singgah sini.. hehehehe


Qhaifa Nur said...

tahniah..tahniah...
tumpang hepi juga...
kasyah dapat adik baru...

baru bole masuk sini..selalunya ada malware bila akak buka...

ieda immi said...

tahniah dik ..
alhamdulilllahh
take care ;)

yan's cottage said...

tahniah....jaga kesihatan tu....

SweetLikeWhat said...

tahniah k.anne..tumpang gembira..jaga diri bebaek ekk..

ainnoraini said...

Tahniahhh...
Jaga diri yee...

ainnoraini said...

Tahniahhh...
Jaga diri yee...

mrs adam said...

Tahniah sekali lagi anne(dah wish kat fb hr tu)
owh saya pon mcm pregnant jugak,tp pregnant lemak la sebab perut buncit,period dtg mcm biasa.haha!

nanakimie said...

take care sis!xsabar ngk adek kasyah:)

aTieYusof Family said...

Tahniah... suka dengar..
sy ni ntah bila nak pregnant lagi..tak putus2 berdoa nak anak perempuan..:)

FiZ said...

akak!!!!baru bca blog akak!tahniah..tahniah..tahniah...wahhh...kasyah nk dpt adik...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...