Thursday, March 7, 2013

Barang teringin..

Assalamualaikum..

Masa aku dapat tahu aku mengandungkan Kasyah, malam tu jugak aku ajak my husband pergi Carrefour untuk beli tv LCD. Giler ah. Aku angggap benda tu macam barang teringin. Macam satu reward utk aku sbb pregnant ni bukan senang. Confirm je pregnant terus beli walaupun masa tu tv LCD masih mahal lagi nak dibandingkan sekarang.

So kali ni bila aku disahkan pregnant, aku tak tahu nak beli apa. Husband pun dah tanya, kali ni nak beli barang apa pulak? Aku? Apa yang aku teringin ek? Kalau ikutkan sekrang ni teringin nak gi Universal Studio kat Singapore nun tapi dlm keadaan skrg mmg xsesuai ah nak pergi sana. Silap2 satu hapepun takleh buat. Nak beli barang tapi aku rasa mcm xde apa yang aku nak. Ingat nak tukar phone baru tapi masih syg lagi kat N8 aku ni. Yelah tepon ni tahan lasak. dah kena baling pun elok lagi. Kalau aku pakai SIII ke Note II ke belum tentu tahan kena baling. Terfikir nak beli Ipad ataupun Galaxy Tab tapi mcm xde keperluan. Tab bodoh anak akupun aku jarang2 main sbbnya xtau nak tgk apa. Puas dah layan internet kat opis. Lagipun aku bukan pengguna tegar fb. 24 jam nak cek update org. Tak kuasa hokey.

Ermmm jadi apa barang teringin aku kali ni? Ker aku dah cukup puas hati sbb dapat beli pinggan mangkuk masa gi Langkawi haritu? Ker sememangnya aku tak perlu nak beli pape and duit tu boleh save  untuk benda lain? Lagipun besday suamiku bulan ni and die dah request nak jam mahal. Siap ckp xnak jam harga 2-3 ratus..hampeh.

Korang mcm aku ker? Ada barang teringin?

8 Magic Words:

SweetLikeWhat said...

teringin nak iphone...wahhahahhaaha..

aTieYusof Family said...

Ok juga tu..tiap kali pregnant boleh beli brg2 buat kenangan..hehe:)
sy skrg dok teringin Samsung Galaxy Note II..:)

Kesuma Angsana said...

singgah dtg bila sakit berkurang. TQ atas doanyer ye

nuyui a.k.a miss YUI said...

takde tringin apa2..tp nak mkn twix lg..shapit dh nak beli byk2..hahah.

Rin Maira said...

ini kira mengidam ni...mesti incik somi leh perkenan kan...ms ni lah nk minta apa2pun ye dak? heehee

mrs adam said...

panjang berjela brg teringin saya.yg tulis lain,yang tak tulis lain.haha

nanakimie said...

eh,ingat makanan je boleh ngidam,barang2 pun ada ye sis,heee...nana teringin nk kai tab:) tp ntah bila la kan....:)

fatin amalina husna said...

owh..mmg dah ada isi..
hehe..tahniah kak..maaf lmbat tahu..=)

jaga diri ye..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...