Friday, March 8, 2013

Kasyah

Dah lama tak cerita pasal Kasyahkan. Ada tak yang rindu kat Kasyah? Sajalah nak cerita pasal anak pulak kali ni sbb otak buntu tak tau nak update apa. Nak cerita pasal mkn tempura dgn udang 3 ketul sampai RM25 mcm tak berbaloi sama dgn tak berbaloinya harga hidangan tu.huhuhu.

Lagi 3 bulan Kasyah akan genap 3 tahun. Ada plan ke nak sambut besday die macam mana? Ermm belum difikirkan lagi. Yelah skrg ni keadaan diri tak berapa baik. So otak pun kurang sikit berfungsi. hahahaha.

Kasyah sekrang dah pandai bahasakan diri die Along. Yelah diekan dah nak dapat adik. In shaa Allah. So kami dah mula panggil die along tapi selalunya adik jugak sbb dah terbiasa..hehe. Kalau nak mintak susu, selalunya die akan cium aku bila aku buat tak layan. hahaha nak tak nak kena gak buatkan sbb die dah pandai ambil hati. Cuma sekrang ni perangai kuat mengamuk die tu tak tahanlah aku. Tegur sikit ngamuk. Bukanlah die mengamuk terjerit2 tu tapi sume benda die baling. Abis jahanam segala mainan kat rumah. yang bestnye bukan kitorang marah. Cuma tegur je tetap die baling jugak barang. hadoilah.

Kalau die main kat playground tak pernah puas. Main apap2pun tak puas. tu yang kalau aku kena jaga dia sorang, aku tak pernah bawa die pergi jalan2. Sbb aku xlarat nak kejar die or dukung die bila die sibuk ajak main kat playground.

Makan pun dah pandai memilih. asal ada rasa pelik sikit dah xnak. Nak yg sedap je. Pastu nak makan sendiri. Habis bersepah rumah dgn nasi merata2. belum lagi air tumpah..haih. Tapi itulahkan, walau camnepun tetap sayang kat anak. Memanglah akan ada masa kite naik hantu dgn perangai die tapi most of them dielah penghibur. Tak tgk muka die rasa rindu je. Kalau boleh all the time nak cium anak... Ni yang tak sabar nak tunggu baby keluar ni...eh!

hahahahaha

daaaaaaa...

10 Magic Words:

SweetLikeWhat said...

ceaa dah besar ye along..nanti leh tolong mama jaga adik ekk..

nuyui a.k.a miss YUI said...

dia tak sbr nak dpt adik tu..hihi

Rin Maira said...

Kashah jgn nakal2..dh nk jadi along tu....heheeh kalo dpt adik lelaki leh main gusti2 nnti....mama leh rileks sket...tp kalo dpt adik lelaki jgn kashah yg gustikan adik plak....

mmg penat skit kalo bwk anak ke taman...kita yg tak main penat sbb berlari nk tgk dia..hehee

Love Razila said...

Eh...dah cconfirm eh??Alhamdulillah, congrate for u n family =)
happy to hear that...sorry lah yer ketinggalan kretapi..xtau crite from 2weeks ago =)

Kebizian tahab gaban + pertukaran rutin harian gitu.

lurun namzar said...

jgnkn kata anak.
dpt tgk keletah anak saudara pn dh hilang letih penat keje.

nanakimie said...

nak panggil kasyah abang long lah,heee...abang long xmo naughty2 ye,cian mama penat nanti:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

dah besar kashah ni yer...kasyah buat perangai nak dapat adik tu...nak manja ngan mak puas2

Ismaliana Sulaiman said...

alalalaa.... along :) afiqah tu beza umur dgn firas 4 tahun..smpi arini bahasakan diri 'adik' kdg2 ckp dgn adik2 dia pun 'adik'...

Kesuma Angsana said...

budak2 mmg suka lah p playground mcm ni

fatin amalina husna said...

hai kasyah..rindunyaa..
makin hensemm..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...