Thursday, March 14, 2013

Kena cucuk.

As-salam buat semua kawan2 blog. Rindu kat aku tak? Semalam tak memasal aku mc. Bukannya apa sbb tak larat rasa badan ni. Malam sebelum tu kemain hebat aku punya muntahan. Habis semua yang aku makan keluar balik. Muntah tak berhenti sampai aku sakit pinggang. Aku rasa urat aku semua tegang. huhuhu. Jadinya pagi tu aku decide utk ke klinik. Tak larat weh.

Kat klinik doktor suggest aku amik injection ubat thn muntah. Aku okay je.

Hah kan tak pasal2 kena cucuk. Sakit jugak sbb aku memang tak suka cucuk kat belakang tapak tgn ni. Sakit. Kalau kat lengan celah siku tu okay lagi sbb tak sakit.

Lepas je doktor cucuk ubat ni terus tekak aku rasa mcm nak tersedak. Cepat betul ubat tu sampai kat salur tekak. Terbatuk2 aku. Tak lama lepas tu aku rasa melayang-layang. Aku rasa dunia ni mcm tonggang terbalik. Aku tanya kat doktor tu. Die kata memang aku akan pening kepala. mak aih dah macam makan ectasy ko. Agaknya gitulah perasaan org kena pil khayal ek. mcm kat dlm tv. Doktor kata kesan pening tu 1/2 jam je tp sampai ke petang aku ting tong. Bangun je melayang. tapi walaupun pening serius langsung tak rasa loya.. Aku ingat takkan rasa loya terus rupanya petang tu loya dtg kembali. Agaknya kesan ubat tu dah hilang.. huwarghhh rasa nak nangis balik sbb malam tadi serius sgt loya. And pagi ni pun sama. kalaulah ni opis bapak aku, dah lama aku amik cuti sebulan..huhuhu.

My baby demand makan yang mahal2. Mengambil kesempatan sungguh atas kenaikan gaji mama dia. Semalam nasi mandhi, aritu piza, mcdonald, spagetila, itula inila.. kalau hari2 kopak gak aku..huhuhu. Nasi goreng kampung tak nak pulak..hehehe. Serius tak lalu makan anything yang berbawang dan bertumis.. Rasa nyampah gila. Kalau umah bersepah pun aku rasa loya beb.huhuhu.

p/s:ni apa kes aku nak loya sbb sebut nasi goreng ni??????

13 Magic Words:

Ismaliana Sulaiman said...

x penah plak akak kene cucuk kat blkg tapak tangan mcm anne ke ni.. mmg sakit la klu situ..

alhamdulillah akak mmg xder pengalaman muntah2 masa pregnant,cuma masakan tumis2 mmg x lalu nk mkn sama mcm anne...

wawaaa...bby demand ea nk mkn sedap2..tau pulak dia memilih yer..bby girl la kot ni..

yan's cottage said...

ye la...macam orang ambil darah pun ada....sabar ye....

Kniedaz said...

bila ubat masuk lagi sakit kat tangang tu..waktu saya bersalin aritu, tangan bengkak sampai ke lengan bahana masuk ubat ikut belakang tangan huhu

AnneRaini said...

kak lia: sy ni pun festime kena cucuk situ. ingtkan die nak cucuk lengan rupanya nak masuk urat darah terus.

In sha Allah baby girl..hahahaha perasan.

AnneRaini said...

yan: tu lah. sebelum masuk ubat die keluarkan darah dulu pastu baru tolak dgn ubat sekali...

kniedaz: memang sakit. terasa bisa bila ubat tu masuk. satu tgn sengal.

SweetLikeWhat said...

saya dulu memang tak lalu lansung makan nasi..segala jenis nasi..nasi putih lagi lah..lalu makan western jer..burger mcd tu jer lalu makan..hihi..
agaknye baby girl kot dalam perut tu..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

time dlm perutla nak minta itu ini..kuar t lain citer..hihi

haslizalizz said...

kerenah ngandung memacamkan saya dulu takleh makan ayam goreng tengok pun takleh...

Kesuma Angsana said...

sian.. moga cepat sembuh ye dear & jaga diri

aTieYusof Family said...

sy pernah juga kena cucuk mcm ni masa admit kt ward hari tu..
sabar ye.. moga di permudahkan semua nya..:)

Qhaifa Nur said...

teruk juga anne...siap ambil enjection...
moga cepat habis alahan ni...

ieda immi said...

sabar ye dikk
akak pernah kena amik darah macam nie .. gitulah ngandung nie , macam2 kaedah ..

fatin amalina husna said...

uit..ada rezeki kot kak..=D

semoga cepat sembuh..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...