Tuesday, March 12, 2013

Makan-makan

As-salam semua.... Hari ni kuatkan semangat cekalkan hati nak update pasal makan2 minggu lepas masa mak abah aku datang. Actually aku takleh lgsung nak tgk gambar makanan ni. Memang rasa nak muntah sgt. Tekak aku ni dah semacam je ni tapi tak kira demi korang (cheeewahhhh) aku update gak... Kalau nak muntah kang aku gi lah lari ke toilet jap..huhuhu.

Masa ni memang dah niat nak belanja mak abah aku makan sempena aku naik gaji. So walaupun aku tak boleh makan, tak bermakna aku takleh bwa diorang makan. Kami decide nak makan kat Ana Ikan Bakar Petai. Ramai betul org kat sana. Since aku takleh makan, aku cuma makan sotong goreng tepung dgn ikan siakap stim tu je. Itupun cuit2 jer.

Mula2 makan sata ni dulu. Sedap gak and murah je satu 50sen.

Ni kailan ikan masin. Aku tak tahu sedap ke tak sbb langsung tak sentuh.

Ni lala masak pedas tapi suamiku kata tak pedas pun.. Aku tak makan jugak.

Siakap stim ni aku makan so aku boleh bagitau sedap ke tak. Sebab die takde stim limau so stim biasa ni tak sedap mana. Plain sgt rasa dia. Aku makan sikit je sbb loya.

Ni ikan pari bakar petai. My husband cakap sedap. Sorrylah aku bau pun tak leh..huhuhu

Yang ni memang terbaik. Tepung die rangup je. memang sedap. Ni je yang aku makan. Kesian tak? huhuhu

Total makan kat sini RM120.90. Okaylahkan. taklah mahal sgt. Sesuai dgn kami yg makan untuk 5 orang. husband kata boleh datang sini lagi... daaaaaaa

p/s: nak menyiapkan entry ni terpaksa pergi muntah kat toilet dulu. Habis segala yang aku makan lunch tadi..huhuhu nak nangis.

9 Magic Words:

Kesuma Angsana said...

alamak... semua sedap2 !

..::..aRe-Na..::.. said...

Perghhhh,sdp2 nyer mkanan kt ats...terus terliur hihii,rege pon kira bpatutan kn...hehe,dap3....

SweetLikeWhat said...

kesiannye k.anne..bawak bersabar ye k.anne..tak lame lagi hilang alah tu..jaga diri ekk..

Ismaliana Sulaiman said...

wahh..dah start mabuk teruk ni anne.. akak dulu masa mengandung afiqah x blh tgk ikan lansung n x blh makan asam pedas...dekat setahun juga lah baru makan asam pedas semula... huhu...

akak penah dgr nama 'ana ikan bakar petai' ni tp kat kuantan.. yg anne makan ni kat KL ker?

Cik Puan Rara said...

lala masak pedas.memikat hati.

Love Razila said...

Owh kasihannye dia...sabar ye dear =)
Harapnya perempuan kali ini.AMin!

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..sedap2 tgk mknnnya..

aTieYusof Family said...

sedap nya! lapar..lapar nengok ni..:)

fatin amalina husna said...

sedapnya lala masak petai tuh..dan yg lain jugak..>.<

terus igt lala masak lemak cili api..nyum..nyumm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...