Thursday, June 13, 2013

Mintak Nangis????

Salam...

Jangan nak buat-buat terkezut aku update blog 2 kali hari ni..hahaha. Ni gara2 malas dah nak buat keje. Atau lebih tepat lagi bos ada guest..haha. Bolehlah berjimba2 kejap.

Ni nak citer pasal anak bujang aku tu. Si Kasyah ler kan. Dah 2 malam ni die mintak benda pelik tau. Alkisahnya, die merengek2 kat aku. Apa yang tak kena ntah. Ek sana ek sini.. So aku tanyalah
"Along nak apa?" Die ek lagi..Aku tanya lagi. Alih2 dia cakap "Nak nangis betul-betul." Hah? Nak nangis? Biar betul. Aku tanya "kenapa nak nangis?" Dia cakap "nak nangis betul-betul." Tergelak aku dengan husband dengar die nak nangis. Jadinya sebab die dah mintak nangis, terpaksalah mama ni marah die. Bukan marah betul2 tapi marah main2 je. Lepas tu diepun nangis.. Hahaha. Lawakkan.. Dalam banyak2 benda boleh mintak nak nangis..kehkehkeh.

Malam tadipun die dok merengek2 kat husband. Bila husband tanya die nak apa, dia cakap nak nangis. So husband pun marah die. Teruslah die menangis sedih macam dah kena pukul dah..tergelak aku tengok. Bila dah menangis tu die datanglah kat aku mintak pujuk. So akupun peluk die sambil pujuk cakap sayang kat dia... Alahai anak. Macam2 kerenah. Aku assume die saja je mintak nangis tu sbb kalau die nangis nnti aku pujuk peluk dia.. Kalau tak die main sorang2 boring kot..hehehe. Bijak kan?

Inilah budak mintak nangis... Ngade tau..

p/s:Anak ni memang penghiburkan..hehe

7 Magic Words:

JunAina said...

Brilliant idea...hahhaaaa...

Tapi kelakar pun ada jugak, cam nerlah dia boleh fikir cam gitu.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kasyah nak anjer-anjer tu...tak lama nak jadi abangkan...

mama leen said...

haha.. ok dia nak adik tu..

Qhaifa Nur said...

dia tahu tak lama ada adik...
orang kata buat perangailah Anne...
minta perhatian kita..nak manja juga..yup kasyah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehe.. pon boleh yer.. kelakar laa si kecik nie...

wahida said...

hahaha...lawak la kasyah ni...mintak nangis yg tak tahan tu....pandai dia carik jalan nak manja2 nok...

Kesuma Angsana said...

hehehe anak sapa tu !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...