Tuesday, July 30, 2013

Berbuka dengan roti jala

Salam semua...

Hari ni dah masuk 21 ramadan. Alhamdulillah tak sampai 10 hari lagi dah nak raya. Aku tak berjaya puasa penuh..huhuhu. Bukan sebab tak larat ke apa ke tp sbb aku kena minum air gula. Nak postpone lepas raya katanya dah lambat..huhu. Alkisah semalam sunyi sepi aku dari blog sbbnya aku mc. Bukan sbb tak sihat pun tp sbb aku kena minum air gula tu lah. Dah tau prosesnya lama malaslah nak amik halfday sbb balik klinik pun dah pukul 12. Semalam je 4 kali kena cucuk. Tak pasal2 semalam jugak kena cucuk kancing gigi tu. Aduyai sakit seh. Bukan sakit masa cucuk jarum tu tp sakit bile ubat tu masuk. Pedih rasanya. Nipun tangan dok sengal lagi..

Balik kampung haritu dapatlah menyettlekan keperluan raya. Untuk Kasyah mmg dah complete dah. Untuk akupun dah hampir complete. Tinggal nak cari brooch je. Husband pun tinggal selipar je belum beli. So dah takde nak fikir nak beli apa lg. Fikir nak balik kampung raya je.

Ini menu berbuka minggu lepas. Kebetulan aku masak kari ikan so godeklah sikit tepung buat roti jala. Tepung pun ada sikit je. Dapatlah 14 keping. Jadilahkan untuk kami bertiga.

Inilah menu hari tu. Kari ikan tongkol, sayur kangkung, sambal belacan, roti jala dan lemang lebihan semalam.

Minggu ni rasa mcm malas nak memasak. Lagipun malas nak kotorkan dapur. Boleh tak? hehe.

Buntulah nak masak apa lg......

12 Magic Words:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

sedap3!

Zee Suhaini said...

alohh sakit kalo cucuk kancing gigi tu..akak dah serik..huhu..
takat ni blom pernah lagi minum air gula..take care yer..takpe tak posa pon..

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik je rotinya..jeles tgk..huhuh

ainnoraini said...

tak sanggup nk minum air gulaa...nk termuntah rasanya...

Kesuma Angsana said...

roti jala kena dgn kuah kari pekat mmg best !

Qhaifa Nur said...

kan dah miss posa...
hari tu buat roti jala kat rumah pun tak habis anne...
sedapnya nampak...

Love Razila said...

samalah...otak pon dok mengarang...ari ni nk berbuka kat mana, esok kat mana. HAHAHA

ieda immi said...

wahh tu diaaa .. sedapp nyee ;)
bila tgk menu org barulah tahu dah lama x berbuka dgn menu2 macam nie ;)

wahida said...

aku pun sama mcm ko nok...dah hujung2 ni malas giler nak masak...huhu...

mrs adam said...

ya ampun,malunya saya klu baca blog awak,sebab awk ni pandai masak.tgk tu buat roti jala pon cantik,saya penah try nak buat tp xjd,terus xcuba lg.haha.gile pemalas,rasa nak mkn beli je.huhu

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kemain sedap sedap roti jala makan ngan kuah kari...nyum2

Wak Gelas™ said...

sedapnyerr.,ehHHe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...