Thursday, July 18, 2013

Menu berbuka 7 ramadan

Salam Ramadhan...

Sekarang semua bos sedang meeting.. Mari kite isi masa dengan update blog..hehehe ngelat jap. Semalam busy giler sampai ptg. Hari ni dah kurang busy and bos pon tgh meeting, bolehlah layan blog kesayangan ni. Jom tengok apa menu aku berbuka masa 7 Ramadan.

Masak biasa2 je. Lala pedas, sotong dan kacang goreng kunyit dgn telur dadar.

Sempat jugak aku buat cekodok pisang ni. Pisang dah nak lembik kat rumah tu. Kalau tak dibuat sesuatu mesti ke tong sampah akhirnya. Bulan puasa ni makan time berbuka je. Lepas tu tak makan dah. Harapanlah nak makan pisang bile perut dah kenyang. Bile buat cekodok licin terus..hehe

Ini budak saje nak tunjuk die comot makan puding roti...hehe

Dah 2 hari ni rasa liat betul nak bgn sahur. Yelah dah seminggu puasa so semangat nak bangunpon dah makin lemau. Husband pun kemain payah nak bgn. Awal2 haritu, die yg bgn dulu. Sekarang ni die pulak komplen kata payah nak bukak mata. Badan pun dah makin letih. Yelah dah seminggu menahan lapar di siang hari. Bile hujung2 puasa selalunya badan aku akan jadi lagi letih.. Itu memang aku perasan.

Petang ni nak buat lauk apa ye???

p/s: Sejak semalam perut dah start berkeroncong lagu raya... Dah mula laparlah tu. Awal2 dulu steady je..hehe

11 Magic Words:

Cida de' Nuanza said...

meriahnya menu...berkenan tang siput tu..huhu

Qhaifa Nur said...

sedapnya lala tuh...
kak nur baru ni pun buat cekodok pisang..banyak pula menu hari tu sampai tak terusik cekodok tu..buang saja anne..sayang kan

hai kasyah...

nuyui a.k.a miss YUI said...

lala mableeessss...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

alamak, terliur! :p

ieda immi said...

sedap2 ...

cekodok pisang dah lama x buat huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam...trgoda ngan cekodok pisang cam ieda gak sbb dah lama tak mkn pisang.sedapnyaaaa!

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Kniedaz said...

letih pun, tetap kena bangun awal...huhu..saya pun dah dua hari raya letih...

aizamia3 said...

lala tu sedap arr.. ;)
hari ni mesti nak makan lebih sebab tak sedar sahur pagi tadi.. aci tak.. hahaha..

Umi Nazrah said...

petang ni nak masak lala. terkebetulan sungguh. saya nak buat lala spagethi. lalalalalallalalala :D

Ibu Lala said...

Sy x pandai nak masak lala. Cer bagi resepi sikit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...