Wednesday, August 28, 2013

Alhamdulillah....tapi...

Salam semua.. Hari ni aku dah kembali bekerja. Nak ucapkan terima kasih banyak2 buat semua yang mendoakan kesihatan abah aku. Alhamdulillah abah aku dah keluar hospital semalam. Keadaan die dah stabil dan tak membimbangkan lagi. Sekarang ni kenalah pantau makanan abah. tak boleh lagi nak buat kerja2 berat macam membaja kebun tu. Aku dah pesan kat mak suruh beli minyak zaitun untuk masak. No more minyak biasa yang kaya kolestrol tu. Dah macam mak nenek dah aku membebel pesan kat mak dan abah macam2.

Tengok tajuk entry ni siap ada tapi kan. So apa tapinya??? Kes abah dah settle timbul pulak kes aku...huhuhu. Semalam aku pergi cek up mcm biasa. Masa cek jantung baby dgn nurse, entah camne jantung die boleh laju pulak. Sampai 170 lebih. Normalnye tak boleh lebih 160. Dah ler nurse tu soh aku jumpe doktor. Bile jumpe doktor, aku kenalah scan sbb mmg nak buat follow up kes baby aku kecik sikit. Bila dah scan memang baby kecik. Aku dah 33 minggu tapi ukuran baby cuma dapat 28 minggu je. Kurang 5 minggu kat situ. Tak pasal2 kena refer klinik O&G kat Hospital Putrajaya. Kena jumpa pakar. Aku dah set appointment so 17hb 9 nanti aku kena gi sana. Haih macam2 pulak pregnant kali ni. Dah la aku mabuk lama, pastu skrg ni ntah kenapa aku xde selera makan. Balik kampung haritu kena lagi sakit perut muntah2 tu. Suffer ler sehari takleh makan.

Hopefully xde pape komplikasi. Aku xnak bersalin awal atau dlm erti kata lain bersalin dipaksa. Aku xnak operate. Aku nak bersalin normal. Hope jugak baby akan berpusing kedudukan ke bawah sbb semalam masa scan die belum turun lagi. Doktor kata kalau minggu 36 tak turun jugak mmg kena ke hospital ler jawabnya... huhuhu..

p/s: Kadang2 rasa nak menangis....huhuhuhu

4 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

doakan semuanya baik2..

nanakimie said...

xmau risau2 ye sis..semoga baby & sis baik2 aje...

Qhaifa Nur said...

itulah dugaan buat kita Anne...
moga dipermudahkan segalanya...

Kesuma Angsana said...

moga semuanyer ok & dipermudahkan yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...