Thursday, August 1, 2013

Koleksi biskut raya 2013.

Salam semua...

Dah masuk ramadan ke 23. Dah tinggal 7 hari je lagi nak berpuasa. Alahai dalam pada sedih nak tinggalkan bulan ramadan ni hati teruja nak bercuti raya. Time raya jelah dapat cuti panjang sikit. Tahun ni aku amik cuti 2 hari saja. Rabu sebelum raya dan hari Isnin. Itupun hari Isnin kena balik pagi sbb ptg tu ada cek up kat klinik. mencik tau.

Since dah masuk ujung ramadan ni mesti dah ramai yang start enjin membuat kuih raya. Akupun tak ketinggalan tapi sebenarnya aku dah buat masa minggu kedua lagi. Masa mak dgn abah aku datang haritu. Dapatlah buat 3 jenis. Minggu lepas aku balik kampung, dapat lagi buat 2 jenis. Jadilah 5 jenis. Itupun dah sakit pinggang dah. Jom tengok apa koleksi biskut raya aku kali ni.

Inilah biskut bangkit cheese. Buat sbb teringin nak rasa. Orang kata sedap so akupun gigihlah buat 2 adunan. Kenalah buat banyak sbb aku buat untuk umah mak aku sekali. Bila buat tu, bau cheese semerbak memenuhi rumah. Aduh tergugat iman den. Buka je kuih ni aku sambar dulu. Pergh memang sedap. Cair di mulut tau dgn rangup cheese garing kat atas tu.. memang maveles.

Yang ni pulak biskut red pearl. Yang ni pun sedap. Ada rasa cornflakes, kacang, ceri dgn coklat chip. Saya suka! saya sukaaa!

Ini pulak biskut suji brunei. Teringin gak nak rasa. Lepas tu buat tu mmg terus ngap sbb masa buat ni malam hari. Sedap hokeh. 3 biskut kat atas ni mmg festime aku buat and mmg xmengecewakan. Tiap2 thn akan buat kot.

Yang ni pulak biskut cornflakes feveret aku setiap tahun. Rangup dan sedap. Yang ni resepi korang boleh search je kat label resepi tu. Biskut ni mmg xpernah tinggal sbb sedap.

Kata ada 5 tapi mana lagi 1? hehe biskut 1 lagi tu biskut cornflakes madu. Tu pun biskut setiap tahun buat. resepi pun ada jugak dlm blog. Gambar aku tak sempat ambil sbb biskut tu kat kampung.

Bagi2 biskut2 yang kat atas ni, nanti aku share resepinyer ye. tungguuuuuuu..

p/s: Petang ni buka buffet lagi. Alhamdulillah rezeki..hehe

3 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

kiranya semua ni biskut fev yup...
bestnya buka kat luar...rezeki lagi

Rin Maira said...

rajinnya anne buat sendiri...lg puas hati kann.. :)

adda syuhada said...

meriahnya tgk biskut raya kt sini...terliur tgk...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...