Friday, August 23, 2013

Menjelang raya

Salam...

Aduh senyap sunyi ko ye 2 hari ni.. Bukan xnak update pape tp aku sedikit busy. Sehari suntuk buat kerja je. Dedikasi betul aku. Hari ni mood rajin tu dah hilang balik. Ingat nak sambung kerjaan semalam tp malas pulak. Agaknye mood pun ikut cuaca. Dah kat luar tu renyai gelap jer maka mood pun mendung jerlah. Balik tido pon best. hehe.

Ni apa kes cerita menjelang raya pulak ni? Haha sukati aku ler nak update tunggang terbalik pun. Haritu nak nak update ikut turutan tp gambar pulak bermasalah nak ditransfer. Udahnye jadiler entry kedepan kebelakang ye. Layannnnnn...

Aku balik kampung hari selasa petang tu. Sampai kat kampung dalam pukul 9 malam. Alhamdulillah sbb hari tu jalan smooth jer. Xjam pun. Kamipun xberhenti buka puasa. Makan dalam kereta je sbb makan pizza so snglah sikit nak makan. Pagi rabu sehari sebelum raya tu, memang gigih aku bangun awal sbb dah plan nak buat kek. Lagipun petang dah sibuk nak memasak pulak.

Kasyah pagi2 dah sibuk mintak durian. Atuk die beli seguni sbb teringatkan die ler. Kasyahkan hantu durian. Setiap pagi selagi durian tu ada memang die sarapan durian je. Nasib baik xdemam. Risau gak takut badan die panas.

Makan durian xpandang orang lain. Saje je ngenceskan mama tengok die balun durian ni. Kan puasa lagi masa tu... :p

Mula-mula aku buat kek coklat ni. Kononnya buat kek coklat ni sempena anniversary aku. Igt nak ler potong2 kek raya pertama tu tp nan hadoooo. Dah siap kek ni, Kasyah merengek nak kek. Terpaksa potong kek ni...huhuhu. Punah harapan..

Sementara tunggu kek coklat moist tu masak, aku buat kek cheese crackers ni. Saje je nak rasa sedap ker tidak. Sedap jugak bagi penggemar cheese tp xleh mkn byk. muak sikit sbb manis dan berlemakkan.

Yang ni yang dah siap. Tinggal nak letak dlm fridge je. Sape dtg raya rumah aku raya pertama sampai ketiga mmg dpt rasa kek ni. Lepas tu yilek...

Yang ni kek batik yang aku buat sebelum balik kampung. Kiranya tahun ni ada 3 jenis kek ler kat rumah aku. Kek batik ni, kek coklat dgn kek cheese crackers tu. Gigihkan aku..hahaha..

Malam raya layan Kasyah main bunga api. Memang syoklah sbb malam tu dah mcm pesta bunga api merdeka dah. Sana sini org bakar mercun bateri tu. Syok tgk. Nasib baik aku xde baby, kalo xmau terkejut semedang. Dah ler sampai ke tgh malam.

Gitulah cerita menjelang raya. Dah tu je kot citer raya aku. Malas dah aku nak citer raya seterusnye sbb madang anak aku ngamuk jer...Penat aku tau.

Okaylah daaaaaa...

p/s:Esok nak shopping brg baby lg... hehe

3 Magic Words:

izzah said...

dalam banyak2 pic, pic durian tu yg paling menarik..hehe...maybe sebab sy suka sgt mkn durian kot...yg lain2 tu xberapa byk daya tarikan..hehe..

nanakimie said...

maveles lah nengok kek batik tu sis:)

adoi,syok kasyah dapat makan durian ye,penuh tangan dengan durian^-^

Kesuma Angsana said...

hehehe hantu doyan yer.. KA tak mkn doyan pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...