Friday, August 30, 2013

Mom & Baby Expo

Salam..

Ini cerita tertangguh dari bulan lepas. Maha lewat lagi basi..haha. Aku pergi expo baby ni minggu first puasa. Gigihkan bulan2 pose dgn haus lapar tu gi menebeng kat sini. Ala xdelah penat sgt kot sbb tempat beraircond. Kalau kat tmpt terbuka haruslah aku buka pose agaknye..hehe. Expo ni kat midvalley so pagi2 dah kejut husband soh bangun. Cakap kat die xnak lmbt sbb diepun nak pergi kelas petang tu. Expo ni bukak kol 10 kul 9.45 aku dah tercongok kat pintu depan. Ingatkan aku yg awal rupanya dah beratur orang.

Peace by Kasyah. Ramaikan orang.. Memang dah penuh depan pintu tu. So kite beratur dulu. Nak masuk kena daftar utk dapatkan goodies bag. Kalau xnak beratur pon xpe tp xdptlah beg tu.

Sempat lagi tu. Yelah kake kot menunggu pintu die bukak. Masa ni aku dah 26 minggu rasanya. Once pintu bukak kamipun serbu. Kenalah beratur utk daftar tu. Kami daftar dua nama sekali so dapatlah 2 beg.

Dah masuk dalam mmg xdan langsung nak amik gambar. Org ramai dan sesak. Aku terus ke booth fiffy utk cari baju baby. top up baju yg ada sbb kalau ikutkan xbyk baju Kasyah yg elok lg. Baju die dulu aku mmg beli stok besar pakai sampai lunyai. So yg tgl baju new born 4 psg. Yg lain2 tu adalah sikit yang elok. So kenalah beli gak baju baru utk baby. Amik itu ini hah abis gak RM200 lebih kat fiffy ni. Lepas tu aku ke pureen lak. Nak beli baju sehelai je tp sbb beratur nak byr kemain pjg, terus letak balik baju tu. Konon nak cari kat tmpt lain tp sampai sekarang aku xjumpe baju tu..huhuhu.

Aku survey gak breastpump. Survey je dulu. Malas nak beli dulu. Pusing sana sini, badan pun dah xlarat, pukul 12 kamipun balik. Teruslah aku hantar husband ke UTM and aku balik dgn Kasyah.

Inilah barang yg ada dlm goodies bag tu. Ada mug, pampers, susu dgn vitamin C utk kanak2. Ada wet tissue gak dan juga majalah parenthood. Berbaloi2 kot.

Dan ini brg2 yg aku beli... Since masa ni dah tau jantina so belipun baju kaler pink dan seangkatan dgnnyer saja..haha aci tak? Tapi xdelah aku beli byk sgtpun. 5 psg je. Romper die byk aku borong masa kat GM haritu.

Buat masa sekarang beg baby nak gi hospital mmg dah ready. Tinggal beg utk aku je. Malas betul nak kemas beg. Berdebar pun ye... Camnelah gamaknye bersalin kali ni...takuttttttt....

p/s:terasa nak makan pulut santan durian. Nak balik kg ke x?

7 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

siapa tak teruja datang sini Anne...
siap dah barang baby...pink lagi yup

moga dipermudahkan segalanya, In Shaa Allah...

Love Razila said...

Amboi...pink sesaja nampaknyer HIHIHI =)

Fieza79 said...

Mmg teruja...knp skt sgt shoping nya anne..hihii...

Moga di prmudah kn ye anne...
Best nya Bby gurl!

Rin Maira said...

berdebar2 nk bersalin tu kan...takpe...semoga semuanya selamat nnti yer..

LYAfrina said...

waa.. byk borong.. nmpk byk kaler pink tu.. hehe

nanakimie said...

untung jugak tu dpt goodies bag,mug dia comel:)

hee..nengok sis berharap sangat akak nana dapat baby girl jugak:) 3 da hero, heee...

mrs adam said...

wah kejap je rasa awak dah nak bersalin.selamat bersalin anne!semoga selamat semuanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...