Monday, September 9, 2013

Bubur pulu hitam dan kacang merah bersama durian

Salam...

Kebetulan mak datang umah last weekend bawa durian beberapa biji, makanya selain dimakan, aku request mak buat bubur pulut hitam ni. Plan nak suruh mak buat serawa durian tapi sebab dah dapat makan haritu so buat bubur pulut hitam pun sedap. Pulut hitam pun ada lagi lebih aku buat bubur dulu.

Bubur pulut hitam campur kacang merah bersama durian siap untuk dijamah. Sedap sbb manisnye sedang2 elok je. Puas aku makan bubur ni semalam.

Hari ni mak dah balik. Kesian Kasyah sbb die merengek cakap nak ikut tok mak balik kampung. Aku okay je kalo Kasyah nak ikut tp masalahnye nanti bile die cari aku. Xpelah ujung bulan ni mak aku datang lg sbb aku dah nak bersalin so mak kenalah jaga Kasyah kat umah sementara husband uruskan aku nanti... Sebut pasal bersalin, makin hari makin seriau rasa...Alahai, apa pulak experience kali ni????

p/s:ptg ni nak makan kat luar tp bosan ah makan nasi.

7 Magic Words:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

sedapnya!!

Rizziela said...

1st time sy dengar..mesti sedap kan..biasa makan bubur kacang hijau + durian

Kesuma Angsana said...

sedap dah tpi kalau xde durian lagi best sebab KA x makan doyan hehehe

Qhaifa Nur said...

letak durian...sedapnya
sekarang sana sini durian..durian..

Rin Maira said...

bubur hitam akak suka....
tp doyan tak makan..huhuhu

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

amboi sedap nampak...telan ailio mak hencik tau,,,

nanakimie said...

bubur pulut itam nana suka makan sejuk2:)

kalau ada durian xsuka,heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...