Friday, September 20, 2013

Kebanggaan mama

Salam Jumaat yang berbahagia...chewah.

Beberapa hari lepas, aku terkesima, terkejut, terpaku, terharu dan pelbagai 'ter' lagi. Aku dengan family tengah lepak2 tengok berita di malam hari, tibe2 aku terdengar Kasyah baca ABC. Terus aku tgk die and surprisingly Kasyah baca ABC tanpa bantuan. Maksud aku die baca sendiri sambil tunjuk huruf tu satu2. Actually aku ada download satu apps dalam note untuk belajar ABC and Kasyah memang suka main apps tu. Tapi selalunye die baca ABC ikut apps tulah. Apps tu sebut A baru die ikut A. Tapi apa yang berlaku malam tu, die baca ABC sampai Z sendiri tanpa ikut apps tu. Wah bangganya aku. Serius rasa terharu sgt sampai aku peluk2 cium die sbb happy giler.

Budak bijak yang menjadi kebanggaan mama. So skrg ni kalau pergi jalan2 macam ke Alamanda ke, Kasyah suka baca abc. Nanti dia tunjuk huruf dekat depan kedai tu pastu die cakaplah tu huruf apa. "Mama, ni 'A'." or "Papa, ni 'R'."

Tahun depan masuk sekolah, harapnya Kasyah akan tumpukan pada pelajaran kat sekolah. Aku dahpun daftarkan die kat Little Caliph. Harap die tak meragamlah kat sekolah nanti. Setakat ni bila aku tanya die nak sekolah ke tak, memang die nak. Siap request nak beli beg sekolah spiderman..hahaha.

p/s: Apa saja kejayaan anak walaupun cuma kecil tetap rasa bangga kan..

11 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

bagus macam tu anne..
dari kecil elok diasuh...
moga jadi anak yang bijak kasyah..

Kesuma Angsana said...

yup betul tu, faham sgt rasa seorang ibu tu !

aTieYusof Family said...

Bijaknya KAsyah kan?..
moga menjadi anak yg pintar bila sekolah nti..amin! :)

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

izzah said...

Budak bijak...bagus kasyah...lps ni dh knl huruf senang la nk mmbaca plk...prkmbangan ank2 biar org kata sikit ttp mak ayh akn happy...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

bagus kashay ni...tahun depan bila dah sekolah nanti lagi pandai & lebih berdikari.....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

good job kasyah.... lepas ni 123 plak kan... :)

wahida said...

Alhamdulillah...mmg itu akan buat seorg ibu rasa sebak kan nok...

aku tau kasyah mmg bijak...

aTieYusof Family said...

salam singgah Isnin:)

lieyalatif said...

alhamdulillah..moga terang hagi dlm pelajaran yeak kasyah...

nanakimie said...

smart boy lah kasyah! jadi abang and anak yang baik & bijak pandai ye:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...