Wednesday, September 4, 2013

Soto Sentap...

Salam..

Seminggu lepas raya haritu, tetibe tekak ni teringin benor nak makan soto. Tapi xnak soto beli. Nak soto buat sendiri. Dah kalo nak soto sendiri, apalagi buatler... Pagi2 hari sabtu gi beli barang kat pasar borong. Alah buat untuk makan sendiri je. Aku guna paste soto jawa yang aku beli sebelum ni. Sedap hokeh. Memang puas hati. Sampai hari ahad tghari makan soto jer..haha.

Ni ler rupanya. Tak yah resepilah yer. Semua tau buat soto. Sap sap soi jer. Gigih jugak aku buat begedil tu.

Soto sedia untuk dimakan. La ni aku dah pencen kejap dari memasak. Penat weh masak ni. Masak simple2 je aku buat mcm cekodok ke, lempeng ke, bolehler..hehe. Lepas ni teringin pape, request jer. Soh husband cari.. aci tak? hehe

Daaaa..

p/s:Ngantuknyer.

8 Magic Words:

Rizziela said...

saya suka makan soto. .tapi sy malas nak masak... aci tak?

nanakimie said...

adeh sis,tengah syok2 baca entry soto ni,tetiba bunyi mercun pulak,terkejut den,huhu.....

sedapnya!akak nana ada beli jugak paste soto ni,brand adabi xsilap,

Kesuma Angsana said...

alamk sedap tu, terliur dah ni

lieyalatif said...

ALAMAK...lieya plak terliur ni...takpenah lagi buat soto sendiri ....mcm nak buat la nanti....pekena dgn sambal kicap pedas kan...

Aida Azryn said...

alamak! terliur aida tengok. >,<

LYAfrina said...

aumm..sedapnyer.. suka gak mkn soto.. tp nk mbuat mmg xreti..biasa k.long lya y buatkan

ikafantasi said...

1st time comment...sedapnye soto..tliur tgk

mrs adam said...

emmm.sedap2.naseb baik dah makan soto kat open house kawan.tak la terliur tgk entry awak.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...