Wednesday, November 13, 2013

Berpantang

Salam...

Ade ke yang rindu.? Sorryler aku cume dpt update sekali sekala je. Suci ni setiap sejam ngempeng je. Letih mak nak.

Berpantang kali ni aku rasa lebih santai sbbnya aku gagah ke sana ke mari dlm tmpoh 3 mggu pertama. Hari ke 4 aku warded sbb Suci kuning. 2 malam kot kake kat sepital. Semua org dah balik aku je tgl sorg2 kat wad tu. Nasib baik mlm tu husband boleh teman yelah dah xde org..hehe.

keluar sepital aku masih kena berulang alik pergi klinik utk cek kuning suci. Tu yang terpaksa drive. Bukan kat umah mak aku ni xde klinik tp klinik kat kg aku ni xde makmal so kenalah ke klinik yg lebih besar kat area umah mak mertua aku. Balik dari klinik xkan nak balik terus. Ade je benda nak beli. Singgahlah pasaraya itu pasaraya ini bershopping..hahaha. Sampai hati ke 19 barulah akuxyah gi klinim lg sbb kuning Suci dah turun jadi 7. Nasib baik kalau x mmg mama shopping sokmo..

Ubat pantang pun aku baru start makan. Yelah takut gak nak makan walaupun org kate xefek kuning tp better aku berhati2.

Ohya pantang kali ni aku sgt jaga makan. Aku nak kurus weh. Dah ler berat naik lebih berat dari dulu. Huhu. So kali ni aku cuma makan nasi sekali sehari masa lunch. Pagi minum air dgn biskut and ptg pukul 3 minum ptg. Malam hanya minum air jus ke ribena ke dgn epal. Itu saja. Setakat ni berjalan lancar sbb dah turun 7kg tp masih ada lagi 15kg..huwarghhhhhhhh...Tolonggggggg...

Suci day 24...

Daaaaaaaa

10 Magic Words:

Love Razila said...

Alah...comel. HAHAHA dan2 ingat Iman kat rumah. HAHAHA...
Dah...pantang betul2 yer =)

Chaiyokkk moh2 kite kurus bersama2.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai comel bebenorrrrr..

lieyalatif said...

oloh comelnye bb...rindu plak nak kiss baby new born nieh....selamat berpantang yeak...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comeynyerrr tgk dia tdo...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Ololo cutenyer baby suci....alah nanti kurus blk tu kalo nyusu badan...

nanakimie said...

adeh kak,sempat lagi shoping ye,hihi...

wah,hebat tu akak da turun 7kg,alhamdulillah....moga berjaya impian akak lg 15kg tu,caiyok kak!:)

da besar da baby suci:)

aTieYusof Family said...

wahh! dah bersalin ye?? TAHNIAH ya & selamat berpantang...comellnya baby:)

husna zahidi said...

hye suci comel!! =)

selamat berdiet kak..hehehe..

izzah said...

kita sama...sedang berpntang n melangsingkan badan semula...hehe...sy amik nasi portion skit ari2 tp bila mak mertua yg tlg sendukkan nasi mesti dia letak byk..hehe...cepat lapo dia kata masa pantang ni...

yan's cottage said...

ala...comelnya.....lama cuti tengah berpantang ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...