Tuesday, November 5, 2013

Sambungan cerita....

Salam.

Sementara Kasyah xde ni baiklah aku cepat2 update blog. Kalo die ada kang mmg xde can. Aku dpt note ni balik pon bile bateri kong..pandai ko ye... so mari kite sambung..

Lepas ctg aku rileks2 lagi baca paper. Jap2 bukak fb. Tu jela. Sakit makin kuat tp masih boleh thn lg. Kalo bagi rate 1-10 tu baru thp 3 je. Tapi sakit tu makin keraplah. Aku pulak xsedap perut sbb dah 3 ari xberak. Perut sebu weh. So aku rasa better aku buang air besar dulu baru sedap nak meneran..hehe. pukul 3 aku ckp dgn nurse aku nak ubat berak. Tp die suruh tgu dulu. Bagi sakit lg. Pukul 4 aku panggil die lg sbb sakit dah makin kuat. Dah thp 5 lebih kurang so better aku berak skrg. Nurse dtg and suruh aku gi bilik rawatan utk cek jalan. Die cek dah bukak 5cm. So die suruhlah doc baru lelaki (ceh) pecahkan air ketuban. Gile slow doc tu sbb jenuh aku tunggu die pecahkan air tp xberjaya. Doc barulah katakan. Lepas 15min barulah berjaya and nurse terus masukkan ubat berak. Aku pulak lepas masuk ubat  dan2 rasa nak berak. Power betul ubat tu. Aku ckp dgn nurse tak thn nak berak sgt so aku terus masuk toilet staff.

Sambil rasa nak berak tu at the same time aku rasa ada benda besar nak keluar jugak. Ah sudah, xberani aku nak duduk kat toilet bowl. Aku berdiri je and yes aku rasa kepala baby nak keluar sgt. Ahhh panik! And zas kepala baby keluar. Terus aku bukak pintu toilet dan jerit panggil nurse. "Nurse, kepala baby dah keluar". Hambik kau, kelam kabut satu wad. Nurse yg jg aku tu terus thn kepala baby. Nurse lain dtg bawa kerusi. Nak suruh aku baring mmg dah xboleh dah. Aku duduk je atas kerusi terus berdesup baby keluar. Hah, dah bersalin dlm toilet aku..haha. so korang boleh bygkn camne kecohnye masa tu... aku bersalin tepat jam 4.22 ptg 20 10 2013.

Lepas dah selesai semua, akupun dahkena jahit, sakit woo jahit walaupun xbyk sbb bersalin xsakit haha, akupun masuk wad semula pukul 7mlm. Husband aku masa aku bersalin xsmpi lg. Die smpi kul 4.30 waktumelawat. Aku stay 1 mlm kt sepital and esok tghri aku dah discharge.  Hari selasa aku blik sgmt.

Skrg aku dah 16 hari and baby suci kuning. Segala ubat pntg aku xmkn lg. Tggu kuning suci kurang dulu br mkn. Bersalin kali ni aku xpenat sbb aku xsempat skit yg sgt2. Skit gitu2 je dhbersalin so kuatlah aku kali ni. Hari ke 10 pun dah drive. Hari ke 9 dah gi shopping. Haha..

okaylah nnti kite cerita lg. Daaaaaa

6 Magic Words:

Qhaifa Nur said...

biar betul anne..bersalin kat toilet...selalu macam itulah nak membuang...rupanya baby yang nak kuar....
alhamdulillah...senang bersalin

amboi hari ke 9 pergi shopping..biar betul...

Love Razila said...

Ya amponnnnnnnn!! awak langgar pantang ni. HAHAHA melampau tau day 9 dah keluar rumah. HAHHAHA.
Sapa nama baby eh??Suci ape ni??so excited nak tgk baby...cepatlah post gambo dia di blog...HEHHE how Kasyah??ok x??excited ada kawan baru??

izzah said...

Bior betul anne...hari ke10 dh drive, hari ke 9 gi shopping. ..wallaweh...mmg kuat tu...sy nk mmbuang pn takut even dh nk msk 10 ari...ni kn plk nk drive...huhu...

husna zahidi said...

ahahaha..lawaklah kak..
suci tak kasi maknya membuang lagi la tu..=P

rindu akak jugak!! =)

nn lylyn said...

belum de baby g =) mcm2 pngalaman dgr ni..

nanakimie said...

apapun alhamdulillah..baby suci selamat lahir:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...