Wednesday, October 23, 2013

Salam perkenalan

Assalamualaikum.....

Ya ampun lama betul aku menyepi ye.. thanks pada yg sudi gak jengah blog aku walaupun entry nan hado.. for those yang bertanya, alhamdulillah aku dah pun selamat melahirkan seorang puteri hari ahad lepas. Penuh dengan drama dan emosi...haha suspen x? Nantilah aku update ceritanya... panjang berjela so masapun kena pnjg. Skrg ni xbyk masa sbb dok kelek si kecik tu je... jom berkenalan dgn my little baby girl..

Assalamualaikum auntie2 uncle2 semua...Nama saya Khayla Suci Amanda. Boleh panggil saya baby Suci.. Sesuci cinta mama dan papa (haha konon).

Ni gambar hari kedua saya...baru lepas mandi...saya suka...hehe

Sampai sini dulu ye. Nanti2 kite cerita lagi. Lagipun note ni jrg aku dpt pegang. Asik kasyah je main. Speaking of kasyah, die makin manja dan asik nk berkepit dgn aku. Die xberapa heran dgn adik die. Tp kdg2 tu die dtg gak nak cium adik die..baru2 lg kot. Nnti lama2 die syglah adik die.. hehe

Okaylah...daaaaaa....

Monday, October 7, 2013

Mari Bekerja

Salam...

Hari ini di saat ini aku berada kat ofis. Kerje lorrrr... Quota MC dah habis, kalo aku dpt mc pun still kena tolak cuti so pergilah aku dgn rela hati ke ofis . Satu je harapan aku jangan bocor sudah..hahaha..

Secara rasminya aku akan mula bercuti esok. Genap seminggu sebelum tarikh sebenar due date aku. Bukannya apa, kalo keje lagipun esok and cuti rabu, still aku kena naik keja 9hb 12. Kalau aku keje lagi hari rabu dan start cuti khamis pon aku kena naik keje 9hb gak. Kalau keje hari khamis pun gitu gak. Drpd aku rugi baiklah aku cuti esok siap2 and tgu je kat umah bila nak bersalin. hahaha.

Setakat ni aku belum sakit lg walaupun jalan dah bukak 2 cm and baby dah engage. Bak kata doc serviks pun dah soft and i can deliver any time... Skrg ni menunggu sakit jelah. Harapnye esok lusa lah ye. I is tak sabar hokeh...

Okaylah, xkuase nak bebel lebih2. Jumpe lagi... Doakan aku guys...

Daaaaa...

Saturday, October 5, 2013

Menanti saat terindah...

Salam...

Tajuk enty mcm tajuk lagu. Hehe.. Jangan nak terkejut sgtlahkan tetiba ada entry di pagi sabtu. Aku tgh bosan ni maka updatelah blog kejap memandangkan last update pon rabu so korang mesti rindu kat aku.. sila mengaku..haha.

Aku sbenarnya dah 2 hari mc. Hari khamis mc sbb masa gi follow up sepital, doc seluk tutt aku utk cek jalan. Baru bukak 1 cm. But doc tu ckp mmg anytimela kan. Baby dah engage dah pun. Balik dari sepital, darah pun keluar. Tapi bukanlah melambak mcm period tu. Sikit je. So aku relax lg sbb aku rasa darah tu kesan kena seluk. Lagipun aku tak rasa sakit lgsg. Sempat gi Alamanda shopping lagi. Hehe

Sampai hari jumaat, darah masih keluar lg.Igt nak gi keje tp tkt gak kalo tetiba tgh bawa kete, jadi pape ke. Dahlah opis aku dgn umah jauh. Jalan pulak jem. So husband soh gi sepital je utk cek. Yelah darah tu kan salah satu tanda yg kite kena refer sepital. So pagi jumaat tu ke sepitallah aku. Buatlah ctg sume tu and kena seluk lagi. Yang xbestnye doc lelaki cina pulak tu yg seluk. Huhuhu.. Doc kate baru bukak 2cm so balik dulu sbb aku xskt lg. Tgu bile dah ada contraction or air ketuban pecah baru dtg lg.. Dptlah aku mc hari jumaat tu. So skrg ni aku masih menunggu dan terus menunggu bila nak sakit.. haha.

Kalau xsakit gak isnin ni aku keje jelah...

"Baby girl bila nak keluar ni?"

Bak kata Kasyah "baby girl xnak duduk diam2".

Doakan perjalanan bersalin aku ni dipermudahkan.

Daaaaaaaaa

Wednesday, October 2, 2013

Wordless Wednesday..

I'm so busy ... Kena jugak siapkan keje before maternity leave.


Bertimbun forms atas meja..uhuhuu


p/s:Masih di sini melakukan rutin harian...38 minggu sudah...hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...